Londra'da tedavi gören Rahmi Turan, sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Gündeme bomba üzere düşen “Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li” yazısıyla ilgili konuşan Turan şunları söyledi:
O KİŞİ MUHARREM İNCE
“Uzun bir müddettir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kelamlarını de artık sizden öğrendim… O vakit Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum.
Kaynağımın bana söylediğine nazaran, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu değerli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı kaide koştu. Lakin değerli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın argümanı. Ben de bu değerli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar artık ne diyecek…'
“O VAKİT BEN YANILGI YAPTIM”
Gecenin ilerleyen saatlerinde televizyon programındaki canlı yayına da katılan Turan, ‘haberin kaynağı kim?’ tartışmalarına değindi. Kaynağı açıklamayacağını tabir eden Turan, “Bu kişi Muharrem İnce’dir diye ben açıklamıyorum. Bu kaynağın verdiği bir isimdir. İnce’nin söyledikleri de yanlışsız olabilir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamaları gerçek olabilir. Ben kaynağın bana verdiği ismi açıkladım. Kaynak soruluyor. Şayet gerekirse kendisi çıkar ve açıklar. Benim bu kaynağı artık açıklamam çok ayıp olur. Kaynağımı 20 yıldır tanıyorum. İnce’nin söyledikleri de gerçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamaları yanlışsız. Benim ne söylememi istiyorsunuz?, O vakit benim verdiğim bu haber yanlıştır, ben kusur yaptım” dedi.
“KAYNAĞIMA GÜVENDİĞİME PİŞMAN OLDUM”
Daha sonra diğer bir televizyon programının canlı yayınına katılan Turan, “Ben kaynağın bana verdiği ismi açıkladım. Ben size hürmet duyduğum için bağlanıp yanıt vermek istiyorum. Siz bana inanmıyorsanız o vakit konuşmamıza gerek yok. Olayın birinci elden şahidi değilim. Ben kaynağıma güvendiğim için pişman oldum, durum onu gösteriyor. Kaynağım 20 yıllık gazeteci bir arkadaşım. Her insan kusur yapar, ben de kusur yaptım ve gerekeni yapacağım” tabirlerini kullandı.