Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

rahmiye hatun kimdir

rahmiye hatun kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Rahime Hatun hayatı özetle
Tayyar Rahmiye Kaypak Bucağının Raziyeler Köyü ’nden olan Rahmiye Bayan bu alan düşman işgaline uğrayınca Hüseyin Ağa ’nın ulusal kuvvetlerine katılmıştır Kendisine “Bacım bu er işidir sen cephe ardındaki belki daha yararlı olursun ’ ’ diyen Hüseyin Ağa ’ya şu cevabı vermiştir “Vatanın savunmasında hepimiz eriz düşman toprağımızı basmış elim tabanca tutuyor ben nasıl savaşmam… Hasanbeyli civarında Fransız kuvvetleri ile yapılan savaşa Rahmiye Bayan da katılmış ve bu çarpışmada 80 tüfek ile iki makineli tüfek alınmıştır giderken şehit düşen ve düşmanın etken olduğu yerde kalan şehitlerin düşmanlar tarafından çiğnenmemesi için siperden fırlayarak şehitlerden birini sırtına alıp geri getiren Rahmiye Hanım cesaretiyle öteki askerlere misal olmuştur Onun bu cesaretini gören asker arkadaşları da siperden fırlayarak öteki şehitleri geri getirmişlerdir Bu olaydan daha sonra Rahmiye Hanıma Uçan Rahmiye anlamına gelen “Tayyar Rahmiye denilmiştir daha sonra 1920 Temmuzunda Osmaniye ’deki Fransız karargahına düzenlenen saldırıda arkadaşlarının tereddüt ettiğini gören Tayyar Rahmiye “Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum siz erkek olduğunuz halde yerlerde sürünmekten ve saklanmaktan utanmıyor musunuz? diye bağırarak arkadaşlarını hücuma özendirme etmiş Fransız karargahı önünde alnından vurularak şehit düşmüştür *

858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt