Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

"RAKİB" Esmaül Hüsnası anlamı ve fazileti

"RAKİB" Esmaül Hüsnası anlamı ve fazileti
0
37

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
RAKİBEsmaül Hüsnası anlamı ve fazileti ya rakib fazileti ya rakib el esmaül hüsna anlamları ve sırları rakip fazileti 1548184239 1548184239 rakibesmaulhusnasianlamivefazileti5c54427d19468gifrakibesmaulhusnasianlamivefazileti5c54427d19468gif rakibesmaulhusnasianlamivefazileti5c54427d19468gif Rakîb : Bakıp gözeten ve kendisinden hiçbir şey gizlenemeyen Cenabı adalet buyuruyor: Allah her şeyi gözetler(1) Kuşkusuz Allah sizin üzerinizde gözetleyicidir(2) Ben onlara, fakat bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim Beni vefat ettirince artık onlar üstüne gözetleyici yalnız sen oldun Sen her şeyi hakkıyle görensin (3) Rakib ismi, Kur'anı Kerim'in 3 yerinde geçmektedir Rakib, koruyup gözetleyendir Öyleki hiçbir şey O'ndan kaybolmaz Gizlilikleri ve sırları haberdar olan, görendir Hiçbir söz ve gizli tavır O'na rahat değildir Allah, unutmasının olası olmadığı mutlak ilmiyle tüm varlıkları gözetleyip denetleyendir Her müslüman, Yüce Allah'ın kendini ve bütün varlıkları gözetlediğini, onları murakebe ettiğini, bunun için herkese iki melek ödev ettiğini, bu meleklerin insanın her sözünü ve her fiilini yazıp kaydettiğini, Allah'ın ahirette suç oluşturan veye mükafatı bu murakebeye göre vereceğini bilmelidir Allah'ın kendisini gözetlediğine dair bilgisi kesinlik (yakîn) derecesine ulaşan kimse, ömrünü manâsız ve yararsız işlerde harcamaz, alıp verdiği nefesleri bile O'nun zikriyle almaya çalışır Tüm tutum, işlerinde ve sözlerinde O'nun emir ve yasaklarına yerinde hareket ve davranışlarda bulunur, insanlarlailişkilerini bu üzere düzenler Rabbin kendisini gözetlediğini unutmayan yürek, yürek ilimlerinde ileri derecelere ulaşır (4) Allah yoktan yarattığı tüm varlıkları koruyup gözetendir Uzayın derinliklerindeki yıldızlar ve sistemlerden, dünyayı kuşatan atmosferdeki olaylara, insanın meydana getirdiği toplumlardan, yeryüzünü kaplayan bitki örtüsüne, insan bedenindeki karmaşık ve karmaşık sistemlerden, mikro ve makro alemlere, gözle göremediğimiz bütün boyutlara değin herşeyi her lahza denetçi, gözetleyen, tanık olan, denetleyici Allah'tır İnsan başıboş bırakıldığını, hedefi olmadan hayatını sürüdürebileceğini zannedebilir Ama hangi iş üzerinde olursa olsun Allah onun üzerinde şahittir Hiç kimse Allah'tan bir şey gizleyemez Sıcacık uzlaşma, plan, sır, tuzak; bunlar Allah Katında asla gizlenemeyecek olaylardır Herşeyi gören, işiten ve bilen Allah'ın Zatından hiçbir şey kuytu kalamadığı için, herkesin yaptığına eksiksiz bir adaletle karşılık verilir Çoğu kişide Allah'ın kainatı yarattığı sonra herşeyi kendi haline bıraktığıgibi çarpık bir düşünce vardır Ama bu koskocoman bir hata ve zandır İnsanın çıplak gözle hiçbir süre göremeyeceği hücresel içindeki ayrıntıları Allah en ince ayrıntısına kadar bilendir Gövde içindeki bir hücre diğer trilyonlarca hücreyle birlikte son derece düzenli bir şekilde hareket ederken, bazen pat diye farklı bir tutum içine girer ve bugün tamamen kaynağı ve tedavisi bulunamamış olan kanser ortaya çıkar İnsan kendi içinde oluşan bu yapıdan hiç farkında olan değilken Allah tüm bunların üstünde şahittir ve her evreyi kontrolü aşağı miktar Nasıl bir insan Allah'ın izni dıştan bir adım bile atamazsa, o hücre de Allah'tan habersiz en ufak bir davranışta bulunamaz (5) Bir kimse bu ismi Yâ Rakibkendi üstüne, yahut ehli ya da evladı üstüne veyahutda malı üstüne yedi kere okusa onlar Yargı Tealanın emanında olur, Allah onları emniyeti altına alır (6) 1) Ahzab, 52 2) Nisa, 1 3) Maide, 117 4) Esmâül Hüsna, Karınca Yayınları, Nisan 2004 5) Allah'ın İsimleri, Harun Yahya 6 Miftahü'l Kulûb, Kalplerin Anahtarı, (Fethiye Evradı Bölümü) Mehmed Nuri Şemseddin Nakşıbendî, Bedir Yayınevi, 2001  

858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt