Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı?

Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı?
Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı?

Uzmanlara göre, Ramazan ayında ve öncesinde bilhassa yiyecek alışverişleri artıyor, fakat birçok alıcı bilinçli hareket etmiyor

Uzmanlar, Ramazan ayında ve öncesinde özellikle gıda alışverişlerinin arttığını, ama birçok tüketicinin bilinçli hareket etmediğini söyledi

alışverişin basit bir aktivite olmadığını açıklayan uzmanlar, planlama ile yapılacak bilinçli alışverişin sağlıklı gıda için büyük ağırlık taşıdığını bildirdi

Liste hazırlandığında gereksiz alışverişin önleneceğini, daha basit ve çabuk yapılacağını, hatta harcamalarda önemli tasarruf sağlanabileceğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti: 'Öncelikle hazırlanan listenin dışına çıkılmaması, aç karnına ve yorgun alışverişe gidil memesi gerekir Ürünlerin üzerindeki etiketler okunmalı, fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalıdır Marketlerin indirim günleri takip edilebilir, acele değilse bir takım ürünlerin indirime girmesi beklenebilir Mümkün olduğunca sağlıklı beslemek için meyve ve sebzelerin mevsiminde alınmasını öneriyoruz SoğutulMuş ve donMuş gıdalar, et ürünleri alışverişin sonuna dürüst alınmalıdır Etiketsiz hiçbir gıda alınmamalıdır'

Taze balık dışında hiçbir et ve süt ürününün açıkta ve oda sıcaklığı koşullarında satın alınmaması gerektiğini bildiren uzmanlar, bu ürünleri alırken imal ve tüketim tarihlerine mutlaka bakılmasını önerdi

Uzmanlar, şu bilgileri verdi: 'Etin dış yüzeyinin rengi parlak kiraz kırmızımsı ve aynı yapılı olan nitelikte olmalı Tavuk etinin tez bozulduğu unutulmamalıdır Bu yüzden kesimden evdeki tencereye girene kadar soğuk zincire uyarı edilmelidir Soğuk zincirin bir noktada kopması ciddi gıda zehirlenmelerine, hatta karahumma ve kanlı basur gibi kayda değer Hastalıklara yol açabilir

Tavuk üzerindeki hafif morumsu, kül rengi küçük lekeler, soğuk zincir kuralına uyulmadığını gösterir Beyaz ette kokuşma veya üstünkörü kuruma olmamalıdır Et, süt ve ürünleri buzdolabı koşullarında 04 derecede tutulmalıdır Sakatat ve etler benzer reyonda tüketiciye sunulamaz Sucuk alırken kılıf dışına yağ ve su bırakmamış olmasına uyarı edilmeli Kılıf içinde hava kabarcıklarının ve bölgesel renk farklılıklarının olmamasına itina gösterilmeli'


Alıntı *
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt