Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı?
Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı?
Ramazan Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Uzmanlara gore, Ramazan ayında ve oncesinde ozellikle gıda alışverişleri artıyor, ancak bircok tuketici bilincli hareket etmiyor
Uzmanlar, Ramazan ayında ve oncesinde ozellikle gıda alışverişlerinin arttığını, ancak bircok tuketicinin bilincli hareket etmediğini soyledi
alışverişin basit bir aktivite olmadığını ifade eden uzmanlar, planlama ile yapılacak bilincli alışverişin sağlıklı beslenme icin buyuk onem taşıdığını bildirdi
Liste hazırlandığında gereksiz alışverişin onleneceğini, daha kolay ve cabuk yapılacağını, hatta harcamalarda ciddi tasarruf sağlanabileceğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti: 'Oncelikle hazırlanan listenin dışına cıkılmaması, ac karnına ve yorgun alışverişe gidil memesi gerekir Urunlerin uzerindeki etiketler okunmalı, fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalıdır Marketlerin indirim gunleri takip edilebilir, acele değilse bazı urunlerin indirime girmesi beklenebilir Mumkun olduğunca sağlıklı beslenmek icin meyve ve sebzelerin mevsiminde alınmasını oneriyoruz SoğutulMuş ve donMuş gıdalar, et urunleri alışverişin sonuna doğru alınmalıdır Etiketsiz hicbir gıda alınmamalıdır'
Taze balık dışında hicbir et ve sut urununun acıkta ve oda sıcaklığı koşullarında satın alınmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu urunleri alırken uretim ve tuketim tarihlerine mutlaka bakılmasını onerdi
Uzmanlar, şu bilgileri verdi: 'Etin dış yuzeyinin rengi parlak kiraz kırmızımsı ve homojen nitelikte olmalı Tavuk etinin cabuk bozulduğu unutulmamalıdır Bu yuzden kesimden evdeki tencereye girene kadar soğuk zincire dikkat edilmelidir Soğuk zincirin bir noktada kopması ciddi gıda zehirlenmelerine, hatta tifo ve dizanteri gibi onemli Hastalıklara yol acabilir
Tavuk uzerindeki hafif morumsu, kul rengi minik lekeler, soğuk zincir kuralına uyulmadığını gosterir Beyaz ette kokuşma ya da yuzeysel kuruma olmamalıdır Et, sut ve urunleri buzdolabı koşullarında 04 derecede tutulmalıdır Sakatat ve etler aynı reyonda tuketiciye sunulamaz Sucuk alırken kılıf dışına yağ ve su bırakmamış olmasına dikkat edilmeli Kılıf icinde hava kabarcıklarının ve bolgesel renk farklılıklarının olmamasına ozen gosterilmeli'
Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı?
Ramazan Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Uzmanlara gore, Ramazan ayında ve oncesinde ozellikle gıda alışverişleri artıyor, ancak bircok tuketici bilincli hareket etmiyor
Uzmanlar, Ramazan ayında ve oncesinde ozellikle gıda alışverişlerinin arttığını, ancak bircok tuketicinin bilincli hareket etmediğini soyledi
alışverişin basit bir aktivite olmadığını ifade eden uzmanlar, planlama ile yapılacak bilincli alışverişin sağlıklı beslenme icin buyuk onem taşıdığını bildirdi
Liste hazırlandığında gereksiz alışverişin onleneceğini, daha kolay ve cabuk yapılacağını, hatta harcamalarda ciddi tasarruf sağlanabileceğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti: 'Oncelikle hazırlanan listenin dışına cıkılmaması, ac karnına ve yorgun alışverişe gidil memesi gerekir Urunlerin uzerindeki etiketler okunmalı, fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalıdır Marketlerin indirim gunleri takip edilebilir, acele değilse bazı urunlerin indirime girmesi beklenebilir Mumkun olduğunca sağlıklı beslenmek icin meyve ve sebzelerin mevsiminde alınmasını oneriyoruz SoğutulMuş ve donMuş gıdalar, et urunleri alışverişin sonuna doğru alınmalıdır Etiketsiz hicbir gıda alınmamalıdır'
Taze balık dışında hicbir et ve sut urununun acıkta ve oda sıcaklığı koşullarında satın alınmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu urunleri alırken uretim ve tuketim tarihlerine mutlaka bakılmasını onerdi
Uzmanlar, şu bilgileri verdi: 'Etin dış yuzeyinin rengi parlak kiraz kırmızımsı ve homojen nitelikte olmalı Tavuk etinin cabuk bozulduğu unutulmamalıdır Bu yuzden kesimden evdeki tencereye girene kadar soğuk zincire dikkat edilmelidir Soğuk zincirin bir noktada kopması ciddi gıda zehirlenmelerine, hatta tifo ve dizanteri gibi onemli Hastalıklara yol acabilir
Tavuk uzerindeki hafif morumsu, kul rengi minik lekeler, soğuk zincir kuralına uyulmadığını gosterir Beyaz ette kokuşma ya da yuzeysel kuruma olmamalıdır Et, sut ve urunleri buzdolabı koşullarında 04 derecede tutulmalıdır Sakatat ve etler aynı reyonda tuketiciye sunulamaz Sucuk alırken kılıf dışına yağ ve su bırakmamış olmasına dikkat edilmeli Kılıf icinde hava kabarcıklarının ve bolgesel renk farklılıklarının olmamasına ozen gosterilmeli'