iltasyazilim
FD Üye
Ramazan ayı 2gün iftar menüsü
Ezogelin Çorbası
Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
25 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz
Hazırlanışı
Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın
Et suyunu kaynatın
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana kadar pişirin
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin
bu arada ufak bir tencerede yağı eritin
İçine unu ilave edin
Unun rengi değişene dek kavurun
İçine azar azar ılık su dökün
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın
Diğer bir tavada yağ eritin
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın
Çorbanın üstüne gezdirerek döküp, servis yapın
Ali Kibar
Malzemeler
4 Adet Patlıcan
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Kahve Fincanı Un
3 Kahve Fincanı Süt
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
250 gr Yağsız Kıyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
Hazırlanışı
Patlıcanları ateşte közleyin Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin 3 kahve fincanı unu ek edin Pembeleşene değin kavurun Sonradan sütü kademeli olarak ekleyin 12 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın
Öbür bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun Ufak doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun Kıymayı ek edin 23 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve tuzu ekleyin 10 dakika sonra ateşten indirin beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın
Keşkül
Malzemeler
1 nehir bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1,5 kahve fincanı pirinç unu
2 su bardağı iç badem
8 kadeh süt
1 fincan buğday nişastası
Hazırlanışı
Bademleri kaynar suya atın 23 dakika kavurun Kabukları soyup mikserden geçirin Bir vahşi koyun üstüne bir kadeh süt döküp bademleri sütle ezin Bademleri süzgeçten geçirin oysa tamamen ezilsin, sonradan bir kenara bırakın Tencereye sütün kalanını koyun bir parça tuz ekleyip kaynatın Bambaşka bir kapta bir kadeh su ile nişasta ve pirinç ununu karıştırarak ezin Bu karışımı kanamakta olan süte katın 10 dakika daha pişirin Süt birazcık koyulaşınca bademle şekeri ilave edin Koyulaşıp kıvama gelince tabaklara boşaltın Üzerini antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyin
*
Ezogelin Çorbası
Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
25 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz
Hazırlanışı
Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın
Et suyunu kaynatın
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana kadar pişirin
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin
bu arada ufak bir tencerede yağı eritin
İçine unu ilave edin
Unun rengi değişene dek kavurun
İçine azar azar ılık su dökün
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın
Diğer bir tavada yağ eritin
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın
Çorbanın üstüne gezdirerek döküp, servis yapın
Ali Kibar
Malzemeler
4 Adet Patlıcan
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Kahve Fincanı Un
3 Kahve Fincanı Süt
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
250 gr Yağsız Kıyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
Hazırlanışı
Patlıcanları ateşte közleyin Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin 3 kahve fincanı unu ek edin Pembeleşene değin kavurun Sonradan sütü kademeli olarak ekleyin 12 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın
Öbür bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun Ufak doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun Kıymayı ek edin 23 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve tuzu ekleyin 10 dakika sonra ateşten indirin beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın
Keşkül
Malzemeler
1 nehir bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1,5 kahve fincanı pirinç unu
2 su bardağı iç badem
8 kadeh süt
1 fincan buğday nişastası
Hazırlanışı
Bademleri kaynar suya atın 23 dakika kavurun Kabukları soyup mikserden geçirin Bir vahşi koyun üstüne bir kadeh süt döküp bademleri sütle ezin Bademleri süzgeçten geçirin oysa tamamen ezilsin, sonradan bir kenara bırakın Tencereye sütün kalanını koyun bir parça tuz ekleyip kaynatın Bambaşka bir kapta bir kadeh su ile nişasta ve pirinç ununu karıştırarak ezin Bu karışımı kanamakta olan süte katın 10 dakika daha pişirin Süt birazcık koyulaşınca bademle şekeri ilave edin Koyulaşıp kıvama gelince tabaklara boşaltın Üzerini antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyin
*