Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan Ayinda Edilmesi Gereken Dualar...

Ramazan Ayinda Edilmesi Gereken Dualar...
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ramazan Ayinda Edilmesi Gereken Dualar Ramazan duasi, ramazan ayi dualari, orucluyken dua, hangi dualar konulari burada melekler Sevgili , Ramazan Ayinda okunmasi gereken dualari sizlerle paylasmak istedim 1549028158 1549028158 ramazanayindaedilmesigerekendualar5c544b426d3e2ramazanayindaedilmesigerekendualar5c544b426d3e2 ramazanayindaedilmesigerekendualar5c544b426d3e2 Büyük fazilet ve de sevapları olduğu bildirilen duaları, İbni Abbas Resulullah’tan (sav) nakletmiştir: دعاء اليوم الاول: اللهمَ اجْعلْ صِيامي فيه صِيام الصّائِمينَ وقيامي فيهِ قيامَ القائِمينَ ونَبّهْني فيهِ عن نَومَةِ الغافِلينَ وهَبْ لي جُرمي فيهِ يا الهَ العالَمينَ واعْفُ عنّي يا عافياً عنِ المجْرمينَ Ramazan 1Günün Duası: “Allahummec’al siyamî fîhi siyam’essaimîn ve giyamî fîhi giyam’elgâimîn ve nebbihnî lahza nevmet’ilğâfilîn ve heb lî curmî fîhi ya ilâh’elâlemin ve’fu annî ya âfiyen an’ilmucrimîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi hakiki ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden Rabbim! دعاء اليوم الثاني: اللهمّ قَرّبْني فيهِ الى مَرْضاتِكَ وجَنّبْني فيهِ من سَخَطِكَ ونَقماتِكَ ووفّقْني فيهِ لقراءةِ آياتِكَ برحْمَتِكَ يا أرْحَمَ الرّاحِمين Ramazan 2 Günün Duası: “Allahumme garribnî fîhi ilâ merzâtike ve cennibnî fîhi min sehatike ve negimatike ve veffignî fîhi ligirâeti âyâtike birahmetike ya erhem’errâhimîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi دعاء اليوم الثالث: اللهمّ ارْزُقني فيهِ الذّهْنَ والتّنَبيهَ وباعِدْني فيهِ من السّفاهة والتّمْويهِ واجْعَل لي نصيباً مِنْ كلّ خَيْرٍ تُنَزّلُ فيهِ بِجودِكَ يا أجْوَدَ الأجْوَدينَ Ramazan 3 Günün Duası: “Allahummerzugnî fîh’izzihne ve’ttenbîh ve bâidnî fîhi min’essefâheti ve’ttemvîh vec’al lî nesîben min kulli hayrin tunzilu fîh, bicûdike ya ecved’el ecvedîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde bana akıl ve kurnazlık (ibadet ve itaatten dikkatsiz olmama) hali ver; beni cehalet ve batıl işlerden uzaklaştır Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi! دعاء اليوم الرابع: اللهمّ قوّني فيهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْني فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وأوْزِعْني فيهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظني فيهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ يا أبْصَرَ النّاظرين Ramazan 4 Günün Duası: “Allahumme gavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik ve evzi’nî fîhi liedâi şukrik bikeramik vehfeznî fîhi bihifzike ve sitrik, ya ebsar’lahzanâzirîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli! دعاء اليوم الخامس: اللهمّ اجْعَلْني فيهِ من المُسْتَغْفرينَ واجْعَلْني فيهِ من عِبادَكَ الصّالحينَ القانِتين واجْعَلْني فيهِ من اوْليائِكَ المُقَرّبينَ بِرَأفَتِكَ يا ارْحَمَ الرّاحِمين Ramazan 5 Günün Duası: “Allahummecalnî fîhi min’elmusteğfirîn, vec’alnî fîhi min ibâdik’essâlihîn’elgânitîn, vec’alnî fîhi min evliyâik’elmugarrabîn, bira’fetike ya erham’errâhimîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lütuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi! دعاء اليوم السادس: اللهمّ لا تَخْذِلْني فيهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِتِكَ ولا تَضْرِبْني بِسياطِ نَقْمَتِكَ وزَحْزحْني فيهِ من موجِباتِ سَخَطِكَ بِمَنّكَ وأياديكَ يا مُنْتهى رَغْبةَ الرّاغبينَ Ramazan 6 Günün Duası: “Allahumme la tehzulnî fîhi litearruzi ma’siyetik, velâ tazribnî bisiyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bimennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet’irrâğibîn Anlamı: Allah’ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız vazgeçme; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; ölümsüz lütfün ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu! دعاء اليوم السابع: اللهمّ اعنّي فيهِ على صِيامِهِ وقيامِهِ وجَنّبني فيهِ من هَفَواتِهِ وآثامِهِ وارْزُقْني فيهِ ذِكْرَكَ بِدوامِهِ بتوفيقِكَ يا هاديَ المُضِلّين Ramazan 7 Günün Duası: “Allahumme einnî fîhi alâ siyamihi ve giyamih, ve cennibnî fîhi min hefevatihi ve asamih, verzugnî fîhi zikreke bidevamihi, bitevfigike ya hadiy’elmuzillîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana muavin ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden! دعاء اليوم الثامن: اللهمّ ارْزُقني فيهِ رحْمَةَ الأيتامِ وإطْعامِ الطّعامِ وإفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الكِرامِ بِطَوْلِكَ يا ملجأ الآمِلين Ramazan 8 Günün Duası: “Allahummerzugnî fîhi rahmet’eleytami ve it’am’ettaam ve ifşa’esselâm ve suhbet’elkiram, bitavlike ya melce’elamilîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde öksüzlere acıma etmeyi, fakirlerin karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese Selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, ey açlık edenlerin sığınağı دعاء اليوم التاسع: اللهمّ اجْعَلْ لي فيهِ نصيباً من رَحْمَتِكَ الواسِعَةِ واهْدِني فيهِ لِبراهِينِكَ السّاطِعَةِ وخُذْ بناصيتي الى مَرْضاتِكَ الجامِعَةِ بِمَحَبّتِكَ يا أمَلَ المُشْتاقين Ramazan 9 Günün Duası: “Allahummec’al lî fîhi nasiben min rahmetik’elvasia, vehdinî fîhi liberahinik’essatia, ve huz binasiyetî ila merzatik’elcamia, bimehabbetike ya emel’elmuştagîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsi vazgeçme; açık delil ve burhanlarını bana göster ve beni alıp en ayrıntılı hoşnutluğa götür; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu! دعاء اليوم العاشر: اللهمّ اجْعلني فيهِ من المُتوكّلين عليكَ واجْعلني فيهِ من الفائِزينَ لَدَيْكَ واجْعلني فيهِ من المُقَرّبينَ اليكَ بإحْسانِكَ ياغايَةَ الطّالِبين Ramazan 10 Günün Duası: “Allahummec’alnî fîhi min’elmutevekkilîne aleyke, vec’alni fîhi min’elfaizîne ledeyke, vec’alnî fîhi min’elmugarrabîne ileyke, biihsanike ya ğayet’ettalibîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en büyük talebi! دعاء اليوم الحادي عشر: اللهمّ حَبّبْ اليّ فيهِ الإحْسانَ وكَرّهْ اليّ فيهِ الفُسوقَ والعِصْيانَ وحَرّمْ عليّ فيهِ السّخَطَ والنّيرانَ بِعَوْنِكَ يا غياثَ المُسْتغيثين Ramazan 11 Günün Duası: “Allahumme habbib ileyye fîh’ilihsan, ve kerrih ileyye fîh’ilfusûge ve’layaklanma, ve harrim aleyye fîh’issehate ve’nnîran, biavnike ya ğiyas’elmusteğisîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve günahtan beni dehşet ettir; gazabını ve –cehennem ateşini bana haram kıl; yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı! دعاء اليوم الثاني عشر: اللهمّ زَيّنّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين Ramazan 12 Günün Duası: “Allahumme zeyyinnî fîhi bi’ssitri ve’lifaf, vesturnî fîhi bilibas’ilgunûi ve’lkifaf, vehmilnî fîhi ala’ladli ve’linsaf, ve aminnî fîhi min kulli ma ehafu biismetike ya ismet’elhaifin Anlamı: Allah’ım! Bu günde örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu günde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al; koruma ve ismetinle; ey korkanları koruyan Rabbim دعاء اليوم الثالث عشر: اللهمّ طَهّرني فيهِ من الدَنَسِ والأقْذارِ وصَبّرني فيهِ على كائِناتِ الأقْدارِ ووَفّقْني فيهِ للتّقى وصُحْبةِ الأبْرارِ بِعَوْنِكَ يا قُرّةَ عيْنِ المَساكين Ramazan 13 Günün Duası: “Allahumme tahhirnî fîhi min’eddenesi ve’legdar, ve sabbirni fîhi alâ kainat’ilegdar, ve veffignî fîhi li’ttuga ve suhbet’elebrar, biavnike ya gurrete ayn’ilmesakîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni (fiziksel ve manevi tüm) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması taktir edilen olaylara karşısında beni sabırlı kıl Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve ağırkanlı insanların göz nuru!net دعاء اليوم الرابع عشر: اللهمّ لا تؤاخِذْني فيهِ بالعَثراتِ واقِلْني فيهِ من الخَطايا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْني فيه غَرَضاً للبلايا والآفاتِ بِعِزّتِكَ يا عزّ المسْلمين Ramazan 14 Günün Duası: “Allahumme la tuahiznî fîhi bi’laserat, ve egilnî fîhi min’elhataya ve’lhefevat, vela tec’alnî fîhi ğarazan li’lbelaya velafat, biizzetike ya izz’elmuslimîn Anlamı: Allah’ım! Bu günde but sürçmelerimden dolayı beni cezalandırma; kusur ve yanlışlarımı bağışla Bu günde beni bela ve afetlerin hedefi etme; izzetinle, ey Müslümanların izzeti!