Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan Ayında Yapılacak Dualar

Ramazan Ayında Yapılacak Dualar
0
76

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Ramazan Ayında Yapılacak Dua Ornekleri

Ramazan Ayında Yapılacak Dualara ornekler hazırladık sizler icin Ramazan ayınd ayapılan dualar cok değerlidirMubarek gunlerde bol bol dua etmeyi Kuranı kerim okumayı ihmal etmemek gereklidirRamazan ayında yapılan dualar geri cevrilmeyen dualar arasındadır

Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır Ummeti Muhammed'in ayıdır Gunduzleri orucla, geceleri teravih namazlarıyla ihya edilmektedirRamazan ayı Kur'an ayıdır Ramazan ayında Kur'an okumasını bilen herkes bu ayda bir hatim yapması gerekmektedir

Allahummecalni fihi min'elmusteğfirin, vec'alni fihi min ibadik'essalihin'elganitin, vec'alni fihi min evliyaik'elmugarrabin, bira'fetike ya erham'errahimin

Manası

Allah'ım! Bu gunde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lutuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allahumme la tehzulni fihi litearruzi ma'siyetik, vela tazribni bisiyati negimetik, ve zehzihni fihi min mUcibati sehatike, bimennike ve eyadike, ya munteha rağbet'irrağibin

Manası

Allah'ım! Sana karşı işlediğim gunahtan oturu bu gunde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu gunde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; sonsuz lutfun ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en buyuk arzusu!

Allahummec'al siyami fihi siyam'essaimin ve giyami fihi giyam'elgaimin ve nebbihni an nevmet'ilğafilin ve heb li curmi fihi ya ilah'elalemin ve'fu anni ya afiyen an'ilmucrimin

Manası

Allah'ım! Bu gunde tuttuğum orucu gercek oruc tutanların orucu gibi ve ibadetimi gercek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu gunde beni gafillerin uykusundan uyandır; sucumu bu gunde bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey sucları affeden Rabbim!

Allahumme garribni fihi ila merzatike ve cennibni fihi min sehatike ve negimatike ve veffigni fihi ligiraeti ayatike birahmetike ya erhem'errahimin

Manası

Allahım! Bu gunde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır Bu gunde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi

858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt