Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan ayında Yapılacak ibadetler

Ramazan ayında Yapılacak ibadetler
0
86

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Otuz Ramazan Gecesi Namazı

Bu Ramazan ayının her gecesinde kılınan namazdır Zuhru'l Abidin'de bildirilmiştir ki, Ebu Hureyre rivayet eder; Peygamberimiz sav şoyle buyurmuştur:

Bir kimse Ramazan ayında her gece namaz kılsa, bu iki rekat namazın her rekatında bir fatiha ve uc ihlas okursa, Hak Teala onun her rekatına karşılık yuzbin melek gonderir O kimsenin yazılmış gunahlarını mahv edip yerine haseneler yazmak ve cennette derecelerini yuceltmek icin Aynı zamanda o kişiye 70 kole azad eylemiş sevabı yazılır

Her Ramazan Gecesi Kılınan Namazların Faziletleri

BİRİNCİ GECE

İbni Abbas (ra) rivayet eder ki, Hz Rasulullah efendimiz buyurmuşlar ki:

Ramazan ayının ilk gecesinde bir kimse iki rekat namaz kılsa, her rekatında Kadir suresini okursa Hak Teala o kimseye uc iyilik verir

1 Bu ay icindeki orucu ve namazı ona kolaylaştırır
2 Bu ay orucunu ve namazını kabul eder
3 Gelecek yıla dek fakirlikten emin kılar

İKİNCİ GECE

İbni Omer (ra) rivayet ediyor:

Bu gece bir kimse bir Fatiha ve dort kere Felak, Nas okumak suretiyle iki rekat namaz kılsa o yıl icinde ettiği muameleden ziyan gormez, imansız kalmak tehlikesinden emin olur, ahirette iki iyilik bulur:

1 Cehennemden kurtulur
2 Cennette felah bulur

UCUNCU GECE

Rivayetciler Omer ve Said (ra): Bu gece, gecenin sonunda bir Fatiha, beş Kevser ve beş İhlas sureleri ile iki rekat namaz kılan kişi ahirette Ebu Bekir (ra)'ın elinden bir kase şarab icer ki asla susuzluk gormez

DORDUNCU GECE

Ebu'd Derda (ra) : Bu gece bir fatiha ve dort kere Asrsuresini okuyarak altı rekat namaz kılan kişi beş turlu iyilik bulur

1 Musluman olarak dirilir
2 Kabir sualine ihlas suresi okur gibi cevap verir
3 Musluman olarak olur
4 Yuzu ayın ondordu gibi olur
5 Sırat koprusunu yıldırım gibi gecer Ebu Bekir (ra) cennetle mujdeler

BEŞİNCİ GECE

Rivayetcisi İbni Abbas'tır: Bu gece 4 rekat namaz kılan kişi, birinci rekatta 1 Fatiha ve Tekasur, ikinci rekatta 1 Fatiha ve 1 Asr, ucuncu rekatta 1 Fatiha ve 1 Maun, dorduncu rekatta 1 fatiha ve 3 İhlas okursa, o kimse kabir azabı gormez Hak Teala onun defterinden gunahını kazır, yerine ulu itaatler yazar

ALTINCI GECE

İbni Mesut rivayet eder: Bir kimse 1 Fatiha ve ayetel kursi ile bir de şehidellahu ennehuayeti kerimesini hesapsız okuyarak iki rekat namaz kılsa, Hak Teala Hz o kuluna:

Ey kulum, bu namaz ile butun gunahlarını bağışladım Artık bunun gibi guzel amellere başla, er gibi ol Guzel işlerden yuz cevirme

YEDİNCİ GECE

Ebu Hureyre (ra) rivayet eder: Bir kimse gecenin yarısında 4 rekat namaz kılsa her rekatında 1 fatiha, 10 ihlas, 10 felak, Nas okursa, Hak Teala meleklere:
Gorun bu kulumu ki tatlı uykusunu terk edip benim rızamı ister O halde siz şahidim olun ki ben bu kulumun gunahlarını bağışlayıp cennete girmesini emrederim

SEKİZİNCİ GECE

Hz Ali (ra) rivayet eder: Bu gece 1 Fatiha, 1 İhlas ve birer felak, nas okuyarak iki rekat namaz kılan kimseye 7 cehennemin kapısı kapanır 3 cennetin kapısı acılır

DOKUZUNCU GECE

İbni Mesud (ra) rivayet eder: Bu gece 1 Fatiha, 10 İhlas ve beşer tane Felak, Nas ile bir kimse 12 rekat namaz kılsa 10 turlu haceti kabul olunur ve kıyamette yuzu ayın ondordu hali gibi nurlanır

ONUNCU GECE

Ebu Hureyre (ra) rivayet eder:

Bu gece bir kimse dort rekat namaz kılsa 1 rekatta 1 fatiha, Ayete'l Kursi, Şehidellahu, ve Duha'yı birer kere okursa, 2 rekatta 1 Fatiha, 1 Eğla suresi ve Ğaşiye suresini, 3 rekatta 1 Fatiha ve Duha yı, 4 rekatta 1 Fatiha ve 1 İnşirah surelerini okursa Hak Teala o kulun namazını kabul eder ve olum meleğine emir verir:

Ben bu kulumu benim şiddetimden ve kabir azabından emin kıldım

ONUNCU GECE
Bu gece bir kimse dort rekat namaz kılsa 1 rekatte 1 Fatiha Ayete'lKursi,Şehilellahu, ve Vezzuhayı birer kere okursa 2 rekatte 1 Fatiha 1 Eğla suresi ve Ğaşiye suresini, 3 rekatte 1 Fatiha ve Vezzuhayı, 4 rekatte 1 Fatiha ve 1 Elem neşrahleke'yi okursa Hak Teala o kulun namazını kabul eder e olum meleğine emir verir :
'' Ben bu kulumu kabir azbından ve benim şiddettimden emin kıldım''

ONBİRİNCİ GECE :
Ebu Hureyre(ra) rivayet eder :
''Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa,her rekatta 1 Fatiha,10 Ayetelkursu ,10 İnna a'teyna, 10 İhlas okursa , kıyamet gununde kendisine butun peygamberlerin sevabı kadar sevap verilirAynı zamanda kıldığı bu namaz 50 yıllık gecmiş gunahlarına kefaret olur ''

ONİKİNCİ GECE :

Şuraka rivayet eder :
''Bu gece 10 rekat namaz kılan bir kimse muhakkak gunah derdine karşı dermanı tam olarak bulmuştur''

ONUCUNCU GECE :

Hz Aişe rivayet eder :
Bu gece bir kimse 1 Fatiha ve 30 Nas, Felak okuyarak 6 rekat namaz kılarsa, Hak Teala onun denizlerin kopuğu kadar gunahları cok olsa dahi bağışlar

ONDORDUNCU GECE :

Hz Osman rivayet eder :
''Bir kimse gece 1 fatiha ve 50 İhlas ile 4 rekat namaz kılsa rızkı ve bereketi fazla olurAynı zamanda o yıl icindeki butun muratları hasıl olur

ONBEŞİNCİ GECE :

İbni Mesut rivayet eder :
'' Bir kimse bu gece 1 Fatiha 10 İhlas ile 6 rekat namaz kılsa , Hak Teala o kulunu Cehennemden azad ettiği gibi ona Tevratı,İncili ve İbrahim (as)'a inen sahifeleri okumuş kadar sevap yazarAyrıca on yıl aralıksız ve kafirlerle savaştan hic donmeden gaza etmiş gibi sevap verirAynı zamanda yuz kere hac etmiş sevabını verir

ONALTINCI GECE :

Rasulullah (sav) buyurmuştur ki :
'' Bu gece seher vaktinde bir kimse 1 Fatiha ve '' Kulillahumme'' okuyarak iki rekat namaz kılsa, Hak Teala onun yuz hacetini verirBunların 10 ' u dunyada 90 'ı ahirettedir

ONYEDİNCİ GECE :

İbni Abbas rivayet eder :
'' Bu gece bir kimse ilk rekatında 1 Fatiha ve ''inna a'teyna 2 rekatında 1 Fatiha ve 10 İhlas okursa ,Allah o kimseyi muslumanlık uzerine diriltirVe musluman olarak ruhunu alırAyrıca Azrail (as) son nefesinde ona kevser şarabı icirirKıyamete aclık ve susuzluk gormez

ONSEKİZİNCİ GECE :

Hz İbni Omer (ra) rivayet eder :
''Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa,her rekatında 1 Fatiha ,3 İhlas ,3 Felak,3 Nas okursa o kimse anasından doğmuş gibi gunahlarından cıkarAzrail (as) ona geldiği vakit cenneti mujdeler

ONDOKUZUNCU GECE :

Abdullah İbni Evta rivayet eder : Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha 7 İzazulzileti okursa o kimse kıyamet korkularından emin olur ve butun gunahlarından arınırButun kotulukleri iyiliğe donuşur

YİRMİNCİ GECE :

Yine Abdullah İbni Evta rivayet eder :
'' Bir kimse bu gece 6 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha ile Vedduha okursa, o kimsenin kabri nurlu olur ve hesabı kolay olur

858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt