Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Bayramı İçin Özel Tatlı Tarifleri

Ramazan Bayramı İçin Özel Tatlı Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ramazan Bayramı İçin Tatlı Tarifleri


Ramazan Bayramı İçin Tatlılar


Kolay Konut Baklavası Tarifi

Basit Konut Baklavası İçin Malzemeler:

1 su bardağı süt

3 yumurta

200 gr margarin

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet kabartma tozu

yarım çay kaşığı tuzlu

un

kırılmış ceviz

darı nişastası

Şerbeti için;
4 kadeh şeker

5 bardak su

bir kaç damla limon suyu

Basit Ev Baklavası Yapılışı:
Bütün malzemeleri koyup yoğurun Hazırladığınız hamuru 30 eşdeğer parçaya bölün Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar defalarca koyun 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz veya fındık serperek tekrar tekrar yerleştirin Dilediğiniz şekilde belli ve üstüne her yerine eşdeğer şekilde gelmesine uyarı ederek eritilmiş yağı dökün ve pişirin




Şeftali Soslu Revani

Şeftali Soslu Revani İçin Malzemeler:

5 adet yumurta

200 gr İrmik

1 nehir kaşiği vanilya

100 gr süt

1 paket kabartma tozu

100 gr sıvıyağ

100 gr çiğ krema

150 gr toz seker

100 gr badem tozu

150 gr un

Şeftali sosu için: 2 adet şeftali, 1 tatlı kaşığı bal, 3 tatlı kaşığı agave şurup, 1 akarsu bardağı su

Şeftali Soslu Revani Yapılışı:

5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr akıcı yağ ekleyerek mikserle iyice çırpın giderken yumurtaların beyazlarını da 150gr toz sekerle 3 dakika kar haline gelinceye dek çırpın ve bir kenara alin
Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt sonradan çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek tamamen karıştırın

sonradan bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyinTekrar en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz sekerli karışımı da ek edinEn son 150 gr unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz hamuru kalıba dökün

Şeftali Sosunu gerçekleştirmek için; 2 adet şeftaliyi soyup minik minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun 1 çay bardağı sıcak su ve 3 kaşık Agave şurubu ile mutfak robotunda 23 dakikada hazırladığınız bu sosu bir tencereye alin 1 kaşık balı da ek ettikten sonradan 67 dakika pişirin

Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üzerine bu sosu dökün

Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi

Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç İçin Malzemeler:

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Litre Süt

1 Parça Damla Sakızı

4 Çorba Kaşığı Pirinç

1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası

Üzeri İçin:

Tarçın

Fındık

Yeşil Fıstık

Çilek

Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç Yapılışı: Sütlaç için pirinçleri tencere içerisine alıp pişiriyoruz Üstüne sütü, damla sakızını ve şekeri döküp kaynayana dek pişiriyoruz Kıvamını bağlantı kurmak için nişastayı bir bardağın içerisine alıp suyla eritiyoruzEritilen nişastayı içerisine ilave edip kıvamı koyulaşana değin sürekli karıştırıyoruz Sütlaç piştikten daha sonra ocağın altını kapatıp servis edeceğimiz kaselerin içerisine döküyoruzSoğuyan sütlaçın üstüne pirinç yeşil fıstığı, pirinç fındığı, tarçını serpiyoruz Son olarak çileklerinide koyup servis ediyoruz


Karamel Soslu İrmik Tatlısı

Karamel Soslu İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:

12 yemek kaşığı şeker

8 yemek yemek kaşığı irmik

1 kilo süt

Vanilya

Karameli için;1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

Karamel Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı: Süt, şeker, irmik, vanilya karıştırılır ve kaynatılır Koyu kıvam alınca kuplara veya kaselere paylaştırılır Karameli için şeker kısık ateşte teflon tavada eritilir ve soğuyup kaselere paylaştırılan tatlının üstüne eklenir

*
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt