iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Bayramı İçin Tatlı Tarifleri
Ramazan Bayramı İçin Tatlılar
Kolay Konut Baklavası Tarifi
Basit Konut Baklavası İçin Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
200 gr margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuzlu
un
kırılmış ceviz
darı nişastası
Şerbeti için;
4 kadeh şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Basit Ev Baklavası Yapılışı:
Bütün malzemeleri koyup yoğurun Hazırladığınız hamuru 30 eşdeğer parçaya bölün Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar defalarca koyun 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz veya fındık serperek tekrar tekrar yerleştirin Dilediğiniz şekilde belli ve üstüne her yerine eşdeğer şekilde gelmesine uyarı ederek eritilmiş yağı dökün ve pişirin
Şeftali Soslu Revani
Şeftali Soslu Revani İçin Malzemeler:
5 adet yumurta
200 gr İrmik
1 nehir kaşiği vanilya
100 gr süt
1 paket kabartma tozu
100 gr sıvıyağ
100 gr çiğ krema
150 gr toz seker
100 gr badem tozu
150 gr un
Şeftali sosu için: 2 adet şeftali, 1 tatlı kaşığı bal, 3 tatlı kaşığı agave şurup, 1 akarsu bardağı su
Şeftali Soslu Revani Yapılışı:
5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr akıcı yağ ekleyerek mikserle iyice çırpın giderken yumurtaların beyazlarını da 150gr toz sekerle 3 dakika kar haline gelinceye dek çırpın ve bir kenara alin
Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt sonradan çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek tamamen karıştırın
sonradan bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyinTekrar en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz sekerli karışımı da ek edinEn son 150 gr unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz hamuru kalıba dökün
Şeftali Sosunu gerçekleştirmek için; 2 adet şeftaliyi soyup minik minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun 1 çay bardağı sıcak su ve 3 kaşık Agave şurubu ile mutfak robotunda 23 dakikada hazırladığınız bu sosu bir tencereye alin 1 kaşık balı da ek ettikten sonradan 67 dakika pişirin
Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üzerine bu sosu dökün
Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi
Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç İçin Malzemeler:
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Litre Süt
1 Parça Damla Sakızı
4 Çorba Kaşığı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
Üzeri İçin:
Tarçın
Fındık
Yeşil Fıstık
Çilek
Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç Yapılışı: Sütlaç için pirinçleri tencere içerisine alıp pişiriyoruz Üstüne sütü, damla sakızını ve şekeri döküp kaynayana dek pişiriyoruz Kıvamını bağlantı kurmak için nişastayı bir bardağın içerisine alıp suyla eritiyoruzEritilen nişastayı içerisine ilave edip kıvamı koyulaşana değin sürekli karıştırıyoruz Sütlaç piştikten daha sonra ocağın altını kapatıp servis edeceğimiz kaselerin içerisine döküyoruzSoğuyan sütlaçın üstüne pirinç yeşil fıstığı, pirinç fındığı, tarçını serpiyoruz Son olarak çileklerinide koyup servis ediyoruz
Karamel Soslu İrmik Tatlısı
Karamel Soslu İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
12 yemek kaşığı şeker
8 yemek yemek kaşığı irmik
1 kilo süt
Vanilya
Karameli için;1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı: Süt, şeker, irmik, vanilya karıştırılır ve kaynatılır Koyu kıvam alınca kuplara veya kaselere paylaştırılır Karameli için şeker kısık ateşte teflon tavada eritilir ve soğuyup kaselere paylaştırılan tatlının üstüne eklenir
*
Ramazan Bayramı İçin Tatlılar
Kolay Konut Baklavası Tarifi
Basit Konut Baklavası İçin Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
200 gr margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuzlu
un
kırılmış ceviz
darı nişastası
Şerbeti için;
4 kadeh şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Basit Ev Baklavası Yapılışı:
Bütün malzemeleri koyup yoğurun Hazırladığınız hamuru 30 eşdeğer parçaya bölün Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar defalarca koyun 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz veya fındık serperek tekrar tekrar yerleştirin Dilediğiniz şekilde belli ve üstüne her yerine eşdeğer şekilde gelmesine uyarı ederek eritilmiş yağı dökün ve pişirin
Şeftali Soslu Revani
Şeftali Soslu Revani İçin Malzemeler:
5 adet yumurta
200 gr İrmik
1 nehir kaşiği vanilya
100 gr süt
1 paket kabartma tozu
100 gr sıvıyağ
100 gr çiğ krema
150 gr toz seker
100 gr badem tozu
150 gr un
Şeftali sosu için: 2 adet şeftali, 1 tatlı kaşığı bal, 3 tatlı kaşığı agave şurup, 1 akarsu bardağı su
Şeftali Soslu Revani Yapılışı:
5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr akıcı yağ ekleyerek mikserle iyice çırpın giderken yumurtaların beyazlarını da 150gr toz sekerle 3 dakika kar haline gelinceye dek çırpın ve bir kenara alin
Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt sonradan çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek tamamen karıştırın
sonradan bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyinTekrar en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz sekerli karışımı da ek edinEn son 150 gr unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz hamuru kalıba dökün
Şeftali Sosunu gerçekleştirmek için; 2 adet şeftaliyi soyup minik minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun 1 çay bardağı sıcak su ve 3 kaşık Agave şurubu ile mutfak robotunda 23 dakikada hazırladığınız bu sosu bir tencereye alin 1 kaşık balı da ek ettikten sonradan 67 dakika pişirin
Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üzerine bu sosu dökün
Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi
Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç İçin Malzemeler:
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Litre Süt
1 Parça Damla Sakızı
4 Çorba Kaşığı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
Üzeri İçin:
Tarçın
Fındık
Yeşil Fıstık
Çilek
Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç Yapılışı: Sütlaç için pirinçleri tencere içerisine alıp pişiriyoruz Üstüne sütü, damla sakızını ve şekeri döküp kaynayana dek pişiriyoruz Kıvamını bağlantı kurmak için nişastayı bir bardağın içerisine alıp suyla eritiyoruzEritilen nişastayı içerisine ilave edip kıvamı koyulaşana değin sürekli karıştırıyoruz Sütlaç piştikten daha sonra ocağın altını kapatıp servis edeceğimiz kaselerin içerisine döküyoruzSoğuyan sütlaçın üstüne pirinç yeşil fıstığı, pirinç fındığı, tarçını serpiyoruz Son olarak çileklerinide koyup servis ediyoruz
Karamel Soslu İrmik Tatlısı
Karamel Soslu İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
12 yemek kaşığı şeker
8 yemek yemek kaşığı irmik
1 kilo süt
Vanilya
Karameli için;1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı: Süt, şeker, irmik, vanilya karıştırılır ve kaynatılır Koyu kıvam alınca kuplara veya kaselere paylaştırılır Karameli için şeker kısık ateşte teflon tavada eritilir ve soğuyup kaselere paylaştırılan tatlının üstüne eklenir
*