Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan davulu, şekersiz sakız ve Bülent Ersoy- can dundar

Ramazan davulu, şekersiz sakız ve Bülent Ersoy- can dundar
0
75

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Ramazan davulu, şekersiz sakız ve Bülent Ersoy can dundar davul ile ilgili hikayeler davul ile ilgili öykü davulun hikayesi davulla öykü davulla hikayeler Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSaat gecenin ikisi Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifYorgun bir işgününün gecesiUykusuzluktan gözleriniz kapanıyor Gözkapaklarınızda birkaç tonluk kurşun balyaları asılı Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifLoş odalarda yeni doğmuş bebekler ağlıyor Çocuk çığlıkları çınlıyor geceyarısı karanlığında Dalıp gitmeler en ufak bir çıtırtıyla feryada dönüşüyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifAleyhinde komşuda ağır hastalar dinleniyor Zehirlenmiş midelerin yıkandığı engebeli kabus geceleri Sayıklamalar, iniltilere karışıyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSabahleyin yeni bir maraton başlayacak ve siz küçük bir kestirmeye hasretsiniz Evin içinde burcu değiştirilmiş yıldızbilim bağımlıları gibi şaşkın dolanıp duruyorsunuz Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBebek ve hasta nihayet uyudular gibi Birkaç dakikalık ses çıkarmama ve birdenbire gecenin zifirini döven bütüntamlar Sessizliği yırtıp odanın içine dolan tokmak sesi, saatlerdir kuyudan çektiğiniz o derin sükuneti buruşturup atıyor Beşikte bir bebek feryadı, aleyhinde komşuda bilinçsiz sıçramalar karanlık pencerelerden coşmuş homurtular Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifLakin hayır gitmiyor Yanmayan ışıklara inat, bir Siyu büyücüsü gibi ısrarlı ve bir Zulu dansçısı kadar şehvetle çalıyor davulu Gece saat 0245 Hala dinliyoruz bu anlayışsız soloyu Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifNeydi o eski ramazanlar nostaljisimi? Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifEn çok ben severim geçmişin o dinlendirici hatıralarını lakin fakat refah verirse sıcak pide kokusu keyifli iftar sohbetleri lezzetli sahur yemekleri hepsine varım Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifFakat davul terörüne hayırdiyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSize sempatik gelmese de devir çalar saat devri Hatta saat ayarıyla devreye giren radyolar devri Büyüklerimizin her fırsatta öğündükleri enformasyon devrimisize telefonla uyandırma servislerinin lüksünü yaşatıyor Bilmeyen varsa söyleyeyim: 135'i çeviriyor ve kaçta uyanmak istediğinizi Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serifsöylüyorsunuz Minik bir değerinde karşılığı o saatte telefonunuz çalıyor Ucuzundan bir çalar saat de aynı işlevi görüyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifZahmetsiz, iddiasız ve sessiz Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifNatürel amacınız kaldırmak yok, uyanmaksa Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif* Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDin İşleri Yüksek Kurulu'ndan bir üye geçen hafta tatsız sakızın oruç bozmayacağını açıkladı Ağız çalkalamak ye diş fırçalamak da oruç Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serifbozmuyormuş Diyanet İşleri, çağlar ötesinden öngörülemeyecek yenilikleri İslam'ın çerçevesi için oturtmaya çalışıyor Yeni devir, dinleri değişime zorluyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifKim derdi ama günün birinde Allah vergisi bir erkek, can atarak ve tıp desteğiyle kadın olacak ve harikulade sesiyle ezan okumaya niyetlenecek Haydi bakalım, gelin çıkın işin içinden İstanbul Müftülüğü'ne sorarsanız kadın ezan okuyamaz Ama Bayan Ersoy'un adı Bülent ve yaradılış itibariyle de bir erkek Derhal doğum raporu mu geçerli sayılacak, ameliyat raporu mu? Halkın bu dek sevdiği bir ses, bu kadar inanarak ve hoş söylenen bir ezan, minik bir ameliyatla eksiltilen bir boşboğaz uzva feda mı edilecek? Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSırada diğer sorular da var Örneğin geceyarısı ayakta olanlar müftülüğü arayıp soracaklar: Zap yapıyordum, karşıma Yıldo çıktı, acaba orucum Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serifbozuldu mu? Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifKendimce bu şekerli sakız çiğnemekten daha risk bir şart Hele Yıldo'dan Ay İnanmıyorumşarkısını istemişseniz Peki yarın süratli trenle Ankara Eskişehir arası 15 dakikaya inince yolcular seferi sayılacak mı 900'lü hatları arayanların, Madonna'nın Eroticalbümünü dinleyenlerin, bilgisayarında erotik oyun oynayanların abdesti bozulacak mı? Bence uyandırma servislerinin ve saat ayarlı radyoların ramazan davullarını bertaraf ettiği çağımızda bunlar da derhal cevap bekleyen sorular Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif** Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifAkarsu Dergisi Editörü Arif Çankırılı geçen gün Yeni Asır’ın Bakış Açısı sayfalarında islam'ın vandalist bir din olmadığını, sanatın İslam'a tutarsız olamayacağını anlatıyor, ama Müslümanların bazı sanatlarla uğraşmamaya ve onlardan hoşlanmamaya hakkı vardırdiyor ve nü resimleri misal veriyordu Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBu hakka yüzde yüz hürmet duyuyorum Bundan Başka bir cami avlusuna çıplak heykel kondurma hevesinde olanlar varsa, bunu inançlara saygısızlık sayıyorum Herkesin başkalarının fikir ve inançlarına saygı duyacağı ve birbirini zedelemeden bir arada varolabileceği bir toplumsal düzenin özlemini duyuyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifLakin o düzende ben de oruç tutmuyorsam, ayıplanmamak, zorlanmamak istiyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifRamazanın gelişi, halk yemekhanelerinde sahte restorasyonlara yol açmasın, kablolu televizyonumdaki yayın akışını değiştirmesin istiyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifNü resimleri, Bülent Ersoy'un sesini, şekerli sakızları ve uyandırma servislerini seviyorum Bunları sevmediği halde, sevenlere saygı duyanları da seviyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifOnların inançlarına saygı duyuyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifLakin ben nü resimlerimi evimde saklar, ramazanda Bülent Ersoy kasedinin sesini kısarken, geceyarıları vandaltamtamlarla uyandırılmamayı istek ediyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDiyanet' deri şu anda bir çalar saat meşruduraçıklaması bekliyorum  

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt