iltasyazilim
FD Üye
Güllaç Tarifleri, Güllaç Nasil Yapılır?,
Tepside Meyveli Güllaç Tarifi
Malzemeler
67 adet güllaç yaprağı
Bir buçuk litre süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
250 gram çilek
1 adet muz
2 adet kivi
Üzerine:
File antepfıstığı, çilek
Tepside Meyveli Güllaç Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alın ve kaynatın Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin Tozşekeri çekince file antepfıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın
Hurmalı Güllaç Tarifi
Malzemeler
250 gram hurma
6 adet güllaç yaprağı
Yedi buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı file badem
Süslemek için: 9 adet vişne
2’şer çorba kaşığı antepfıstığı ve file badem
Hurmalı Güllaç Yapılışı
SÜT ve tozşekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin Gülsuyu damlatıp, file badem serpiştirin Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gülsuyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin Antepfıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın
Güllaçlı İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler
45 yaprak güllaç
İki buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
İrmik helvası için:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Portakal kabuğu dilimleri
Güllaçlı İrmik Helvası Yapılışı
Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve tozşeker koyup, karıştırın Güllaç yapraklarını üst üste koyup, ıslatın Buzdolabında 1 saat bekletin Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte 2 dakika kavurun İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin Tencereyi ocaktan alın Üzerine tozşekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp, 10 dakika demlendirin Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin Küçük bir cam kaseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde koyun Güllaç ve helva bitene kadar aynı işleme devam edin Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifi
Malzemeler
Güllaç için:
5 ½ Su Bardağı Süt (1100ml)
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
½ Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (85g)
Beyaz Çikolata (50g)
½ Çay Bardağı Süt Kreması (50g)
Güllaç Yaprakları (500g)
1 Çay Bardağı Nar Tanesi
1 Çay Bardağı İnce Kırılmış Ceviz
1 Çay Bardağı Antep Fıstığı
12 Yemek Kaşığı Gülsuyu
Servis için:
Taze Nane Yaprakları
1 Çay Bardağı Toz Badem
1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
Beyaz Çikolatalı Güllaç Yapılışı
1 Sütü bir sos tenceresine aktarın Kaynayınca ocaktan alıp, şeker, Pakmaya Pudra Şekeri ve gülsuyunu ekleyip karıştırın Ilınmaya bırakın 2 Ceviz ve Antep fıstıklarını bir kapta harmanlayın
3 Güllaç yapraklarını yarısına kadar, teker teker tepsiye serin ve
her katına süt şeker karışımından gezdirin
4 Başka bir sos tenceresinde kalan sütü ısıtın, ocaktan alıp beyaz çikolatayı karıştırarak içerisinde eritin Ilınınca hazırladığınız güllaç yapraklarının üzerine yayarak sürün
5 Üzerine Antep fıstığı ve ceviz karışımının ¾ ünü serpiştirin
6 Tekrar kat kat güllaç yaprağını süt şeker karışımı ile ıslatarak üzerine yerleştirip kapatın
7 Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra en üste kalan ceviz ve
Antep fıstıkları, nar taneleri ve toz badem serpiştirin
8 Pakmaya Çikolatalı Sos'u paketteki tarife uygun olarak pişirip, tabağın kenarlarına gezdirip, güllacı soğuk servis edin
Fincanda Güllaç Tarifi
Malzemeler
2 adet güllaç yaprağı
Yarım litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kiraz şekerlemesi
Fincanda Güllaç Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alıp ocağa oturtun Kaynayınca içine tozşeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın Daha sonra ılınmaya bırakın Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin ve üzerine süt serpin Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp, toplam 8 parça elde edin Her parçayı geniş ağızlı Türk kahvesi fincanlarının canlarının içine yerleştirin Ortalarına cevizi paylaştırın ve fincanın dışına taşan kısımları üzerine kapatın Fincanları ters çevirip, servis tabağına çıkarın Kalan sütü tekrar ılıtıp, üzerlerine gezdirin Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın
Güllaç Kızartması Tarifi
Malzemeler
5 adet güllaç yaprağı
300 gram iri dövülmüş fındık
5 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı susam
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
14 limon
Güllaç Kızartması Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbet için su, tozşeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın Soğumaya bırakın İç malzeme için fındık ve tozşekeri karıştırın Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın Üzerine susam serpin ve bol sıvıyağda kızartın Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın
Pudingle Yaz Güllacı Tarifi
Malzemeler
Pudingli Krema İçin:
Pakmaya Vanilyalı Puding
2 Su Bardağı Süt (400ml)
1 Paket Pakmaya Krem Şanti
Güllaç için:
Güllaç Yaprakları (400g)
½ Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
23 Yemek Caşığı Ceviz ve
Antep Fıstığı Kırığı
Pudingle Yaz Güllacı Yapılışı
1 Pakmaya Vanilyalı Puding'i süt ile paketteki tarife uygun olarak pişirip, ılımaya bırakın
2 Ilınan pudingi Pakmaya Krem Şanti toz hali ile çırparak puding kreması elde edin
3 Bir tepsiye güllaç yapraklarının yarısını süt ve gülsuyu ile de ıslatarak serin Üzerine krema karışımını dökün
4 En üste, kalan yaprakları serip, üzerine tekrar süt ve bol gülsuyu gezdirin
5 En üste ceviz ve antep fıstığı kırıkları serpiştirip buzdolabına kaldırın
6 Soğuk servis edin
Alıntı:
Alıntıdır
Afiyet olsun Forum Tr
Tepside Meyveli Güllaç Tarifi
Malzemeler
67 adet güllaç yaprağı
Bir buçuk litre süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
250 gram çilek
1 adet muz
2 adet kivi
Üzerine:
File antepfıstığı, çilek
Tepside Meyveli Güllaç Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alın ve kaynatın Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin Tozşekeri çekince file antepfıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın
Hurmalı Güllaç Tarifi
Malzemeler
250 gram hurma
6 adet güllaç yaprağı
Yedi buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı file badem
Süslemek için: 9 adet vişne
2’şer çorba kaşığı antepfıstığı ve file badem
Hurmalı Güllaç Yapılışı
SÜT ve tozşekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin Gülsuyu damlatıp, file badem serpiştirin Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gülsuyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin Antepfıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın
Güllaçlı İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler
45 yaprak güllaç
İki buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
İrmik helvası için:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Portakal kabuğu dilimleri
Güllaçlı İrmik Helvası Yapılışı
Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve tozşeker koyup, karıştırın Güllaç yapraklarını üst üste koyup, ıslatın Buzdolabında 1 saat bekletin Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte 2 dakika kavurun İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin Tencereyi ocaktan alın Üzerine tozşekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp, 10 dakika demlendirin Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin Küçük bir cam kaseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde koyun Güllaç ve helva bitene kadar aynı işleme devam edin Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifi
Malzemeler
Güllaç için:
5 ½ Su Bardağı Süt (1100ml)
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
½ Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (85g)
Beyaz Çikolata (50g)
½ Çay Bardağı Süt Kreması (50g)
Güllaç Yaprakları (500g)
1 Çay Bardağı Nar Tanesi
1 Çay Bardağı İnce Kırılmış Ceviz
1 Çay Bardağı Antep Fıstığı
12 Yemek Kaşığı Gülsuyu
Servis için:
Taze Nane Yaprakları
1 Çay Bardağı Toz Badem
1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
Beyaz Çikolatalı Güllaç Yapılışı
1 Sütü bir sos tenceresine aktarın Kaynayınca ocaktan alıp, şeker, Pakmaya Pudra Şekeri ve gülsuyunu ekleyip karıştırın Ilınmaya bırakın 2 Ceviz ve Antep fıstıklarını bir kapta harmanlayın
3 Güllaç yapraklarını yarısına kadar, teker teker tepsiye serin ve
her katına süt şeker karışımından gezdirin
4 Başka bir sos tenceresinde kalan sütü ısıtın, ocaktan alıp beyaz çikolatayı karıştırarak içerisinde eritin Ilınınca hazırladığınız güllaç yapraklarının üzerine yayarak sürün
5 Üzerine Antep fıstığı ve ceviz karışımının ¾ ünü serpiştirin
6 Tekrar kat kat güllaç yaprağını süt şeker karışımı ile ıslatarak üzerine yerleştirip kapatın
7 Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra en üste kalan ceviz ve
Antep fıstıkları, nar taneleri ve toz badem serpiştirin
8 Pakmaya Çikolatalı Sos'u paketteki tarife uygun olarak pişirip, tabağın kenarlarına gezdirip, güllacı soğuk servis edin
Fincanda Güllaç Tarifi
Malzemeler
2 adet güllaç yaprağı
Yarım litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kiraz şekerlemesi
Fincanda Güllaç Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alıp ocağa oturtun Kaynayınca içine tozşeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın Daha sonra ılınmaya bırakın Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin ve üzerine süt serpin Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp, toplam 8 parça elde edin Her parçayı geniş ağızlı Türk kahvesi fincanlarının canlarının içine yerleştirin Ortalarına cevizi paylaştırın ve fincanın dışına taşan kısımları üzerine kapatın Fincanları ters çevirip, servis tabağına çıkarın Kalan sütü tekrar ılıtıp, üzerlerine gezdirin Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın
Güllaç Kızartması Tarifi
Malzemeler
5 adet güllaç yaprağı
300 gram iri dövülmüş fındık
5 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı susam
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
14 limon
Güllaç Kızartması Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbet için su, tozşeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın Soğumaya bırakın İç malzeme için fındık ve tozşekeri karıştırın Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın Üzerine susam serpin ve bol sıvıyağda kızartın Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın
Pudingle Yaz Güllacı Tarifi
Malzemeler
Pudingli Krema İçin:
Pakmaya Vanilyalı Puding
2 Su Bardağı Süt (400ml)
1 Paket Pakmaya Krem Şanti
Güllaç için:
Güllaç Yaprakları (400g)
½ Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
23 Yemek Caşığı Ceviz ve
Antep Fıstığı Kırığı
Pudingle Yaz Güllacı Yapılışı
1 Pakmaya Vanilyalı Puding'i süt ile paketteki tarife uygun olarak pişirip, ılımaya bırakın
2 Ilınan pudingi Pakmaya Krem Şanti toz hali ile çırparak puding kreması elde edin
3 Bir tepsiye güllaç yapraklarının yarısını süt ve gülsuyu ile de ıslatarak serin Üzerine krema karışımını dökün
4 En üste, kalan yaprakları serip, üzerine tekrar süt ve bol gülsuyu gezdirin
5 En üste ceviz ve antep fıstığı kırıkları serpiştirip buzdolabına kaldırın
6 Soğuk servis edin
Alıntı:
Alıntıdır
Afiyet olsun Forum Tr