Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Geleneği > En güzel Güllaç Tarifleri

Ramazan Geleneği > En güzel Güllaç Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Güllaç Tarifleri, Güllaç Nasil Yapılır?,

Tepside Meyveli Güllaç Tarifi


Malzemeler


67 adet güllaç yaprağı
Bir buçuk litre süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
250 gram çilek
1 adet muz
2 adet kivi

Üzerine:
File antepfıstığı, çilek

Tepside Meyveli Güllaç Yapılışı


SÜTÜ bir tencereye alın ve kaynatın Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin Tozşekeri çekince file antepfıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın



Hurmalı Güllaç Tarifi




Malzemeler


250 gram hurma
6 adet güllaç yaprağı
Yedi buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı file badem

Süslemek için: 9 adet vişne
2’şer çorba kaşığı antepfıstığı ve file badem

Hurmalı Güllaç Yapılışı


SÜT ve tozşekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin Gülsuyu damlatıp, file badem serpiştirin Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gülsuyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin Antepfıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın


Güllaçlı İrmik Helvası Tarifi




Malzemeler


45 yaprak güllaç
İki buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
İrmik helvası için:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Portakal kabuğu dilimleri

Güllaçlı İrmik Helvası Yapılışı


Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve tozşeker koyup, karıştırın Güllaç yapraklarını üst üste koyup, ıslatın Buzdolabında 1 saat bekletin Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte 2 dakika kavurun İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin Tencereyi ocaktan alın Üzerine tozşekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp, 10 dakika demlendirin Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin Küçük bir cam kaseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde koyun Güllaç ve helva bitene kadar aynı işleme devam edin Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek servis yapın


Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifi




Malzemeler


Güllaç için:
5 ½ Su Bardağı Süt (1100ml)
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
½ Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (85g)
Beyaz Çikolata (50g)
½ Çay Bardağı Süt Kreması (50g)
Güllaç Yaprakları (500g)
1 Çay Bardağı Nar Tanesi
1 Çay Bardağı İnce Kırılmış Ceviz
1 Çay Bardağı Antep Fıstığı
12 Yemek Kaşığı Gülsuyu
Servis için:
Taze Nane Yaprakları
1 Çay Bardağı Toz Badem
1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)

Beyaz Çikolatalı Güllaç Yapılışı


1 Sütü bir sos tenceresine aktarın Kaynayınca ocaktan alıp, şeker, Pakmaya Pudra Şekeri ve gülsuyunu ekleyip karıştırın Ilınmaya bırakın 2 Ceviz ve Antep fıstıklarını bir kapta harmanlayın
3 Güllaç yapraklarını yarısına kadar, teker teker tepsiye serin ve
her katına süt şeker karışımından gezdirin
4 Başka bir sos tenceresinde kalan sütü ısıtın, ocaktan alıp beyaz çikolatayı karıştırarak içerisinde eritin Ilınınca hazırladığınız güllaç yapraklarının üzerine yayarak sürün
5 Üzerine Antep fıstığı ve ceviz karışımının ¾ ünü serpiştirin
6 Tekrar kat kat güllaç yaprağını süt şeker karışımı ile ıslatarak üzerine yerleştirip kapatın
7 Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra en üste kalan ceviz ve
Antep fıstıkları, nar taneleri ve toz badem serpiştirin
8 Pakmaya Çikolatalı Sos'u paketteki tarife uygun olarak pişirip, tabağın kenarlarına gezdirip, güllacı soğuk servis edin



Fincanda Güllaç Tarifi




Malzemeler


2 adet güllaç yaprağı
Yarım litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kiraz şekerlemesi

Fincanda Güllaç Yapılışı


SÜTÜ bir tencereye alıp ocağa oturtun Kaynayınca içine tozşeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın Daha sonra ılınmaya bırakın Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin ve üzerine süt serpin Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp, toplam 8 parça elde edin Her parçayı geniş ağızlı Türk kahvesi fincanlarının canlarının içine yerleştirin Ortalarına cevizi paylaştırın ve fincanın dışına taşan kısımları üzerine kapatın Fincanları ters çevirip, servis tabağına çıkarın Kalan sütü tekrar ılıtıp, üzerlerine gezdirin Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın

Güllaç Kızartması Tarifi


Malzemeler


5 adet güllaç yaprağı
300 gram iri dövülmüş fındık
5 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı susam

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
14 limon

Güllaç Kızartması Yapılışı


ÖNCELİKLE şerbet için su, tozşeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın Soğumaya bırakın İç malzeme için fındık ve tozşekeri karıştırın Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın Üzerine susam serpin ve bol sıvıyağda kızartın Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın

Pudingle Yaz Güllacı Tarifi





Malzemeler


Pudingli Krema İçin:
Pakmaya Vanilyalı Puding
2 Su Bardağı Süt (400ml)
1 Paket Pakmaya Krem Şanti
Güllaç için:
Güllaç Yaprakları (400g)
½ Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
23 Yemek Caşığı Ceviz ve
Antep Fıstığı Kırığı

Pudingle Yaz Güllacı Yapılışı


1 Pakmaya Vanilyalı Puding'i süt ile paketteki tarife uygun olarak pişirip, ılımaya bırakın
2 Ilınan pudingi Pakmaya Krem Şanti toz hali ile çırparak puding kreması elde edin
3 Bir tepsiye güllaç yapraklarının yarısını süt ve gülsuyu ile de ıslatarak serin Üzerine krema karışımını dökün
4 En üste, kalan yaprakları serip, üzerine tekrar süt ve bol gülsuyu gezdirin
5 En üste ceviz ve antep fıstığı kırıkları serpiştirip buzdolabına kaldırın
6 Soğuk servis edin

Alıntı:
Alıntıdır

Afiyet olsun Forum Tr
 

Similar threads

Malzemeler 5 yaprak güllaç, 2 su bardağı süt Tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğu, antepfıstığı 200 gram çekirdeksiz sarı kuru üzüm 5 çorba kaşığı tozşeker 200 gram kıyılmış badem veya ceviz 2 adet yumurta, 1 su bardağı susam Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için: 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Malzemeler: 1 paket güllaç 12 avuç dövülmüş antep fıstığı 200 gr file badem 4 su bardağı toz şeker 2,5 lt süt ½ su bardağı gülsuyu Sütü kaynattıktan sonra şekeri ve gül suyunu ilave ederek karıştırın ve ılıktaştırınSonra bu ılık sütü,bir güllaç yaprağını içine alacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Ramazan'ın en özel tatlılarından olan Güllaç iftar sofralarını süslemek için sabırsızlıkla bekliyor. Hem sağlıklı hem de hafif olan güllaç tatlısı, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden. Pekala konutta güllaç yapılır mı? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir? En âlâ ve en lezzetli güllaç nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Ramazan'ın en özel tatlılarından olan Güllaç iftar sofralarını süslemek için sabırsızlıkla bekliyor. Hem sağlıklı hem de hafif olan güllaç tatlısı, Türk mutfağının klâsik lezzetlerinden. Pekala meskende güllaç yapılır mı? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir? En düzgün ve en lezzetli güllaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Ramazan'ın en özel tatlılarından olan Güllaç iftar sofralarını süslemek için sabırsızlıkla bekliyor. Hem sağlıklı hem de hafif olan güllaç tatlısı, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden. Peki evde güllaç yapılır mı? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi ve en lezzetli güllaç nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,496Konular
982,203Mesajlar
30,128Kullanıcılar
bilme455Son üye
Üst Alt