Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan geliyor hazırmıyız,

Ramazan geliyor hazırmıyız,
0
94

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
imagesramazangeliyorhazirmiyiz5ad2fc6018bef

Ebu Bekir elVerrak’ın dediği gibi “Recep ayı ekini ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır (Letaifu’lMearif)

Ramazan ayındaki butun nimetlere ulaşabilmek icin her zaman hazırlıklı olmak lazımdır En azından haram aylarından olan ve Regaip ile Mirac gecelerini icerisinde bulunduran Recep ayını ganimet bilmek gerekir Rasulullah sav Efendimiz’in şu duasını da dilimizden eksik etmemeye ozen gostermeliyiz: “ALLAHım! Receb ve Şaban’ı bize bereketli kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır (Ahmed b Hanbel)
imagesramazangeliyorhazirmiyiz5ad2fc616123b

Eğer Recep ve Şaban aylarını iyi değerlendirir, tevbe kapısını aşındırırsak, Ramazan’da zirveye ulaşacak olan manevi ikramların muhatabı oluruz

Bunun icin:

imagesramazangeliyorhazirmiyiz5ad2fc62b4954

• Tevbeye sarılmalıyız “Ben gunde yetmiş sefer (bazı rivayetlerde yuz sefer) tevbe ederim diyen rahmet Peygamberine uyarak tevbe etmeliyiz

Zifiri bir gecede, denizin karanlıklarındaki balığın karnından “Senden başka ilah yoktur; Seni tenzih ve tesbih ederim Ben zalimlerden oldum (Enbiya, 87) diyerek inleyen Yunus Aleyhisselam’ın iniltilerine eşlik ederek tevbe etmeliyiz

Karşılaştığı olayları tevbe sebebi gorup, butun bir omrunu “Ya Rabbi! Ben pişmanım! Ya Rabbi ben pişmanım! Butun yapmış olduğum gunahlardan; keşke yapmasaydım İnşALLAH bir daha ben yapmayacağım yakarışları ile geciren ALLAH dostlarının yollarına duşerek tevbe etmeliyiz

Alemlerin Rabbi karşısında hicliklerini iliklerine kadar hisseden arifler meclisine kalbimizi bağlayarak, her gun kendimizi hesaba cekip temizlenmeye calışmalıyız

• Beş vakit namazımızı, cemaatle kılmaya ozen gostermeliyiz

• Zikre yapışmalıyız Vird edindiğimiz amelleri aksatmamaya calışmalıyız

• Sunnet olan orucları gucumuz nisbetinde tutma gayretinde olmalıyız Ozellikle ayın ilk, orta ve son gunleri veya Pazartesi, Perşembe gunleri oruc tutma azminde olmalıyız

• Sunnet olan namazlara, ozellikle geceleyin kalkıp en az iki rekat teheccut namazı kılmaya kendimizi alıştırmalıyız Eğer Recep ayından itibaren bunu yapmaya calışırsak, Ramazan ayında da inşALLAH buna devam etmekte zorluk cekmeyiz

• Kur’an okumaya, bir sayfa bile olsa her gun devam etmeliyiz

• Sadaka ve diğer hayırlı işlerimizi artırarak surdurmeliyiz

• İmkanı olanlar icin, Recep ayında umre yapmanın mustehap olduğunu bilmeliyiz

Bu ve benzeri hususlara dikkat ettiğimiz takdirde, Recep ayı ile başlayan ve Ramazan ayı ile zirveye ulaşan manevi iklimden doya doya faydalanırız inşALLAH

Rabbimiz bizi, kucukluğunu anlayıp kendisine yalvaranların arasına katsın! Cunku O, Rasulune şoyle seslendi:

“Rasulum de ki: Yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?! (Furkan, 77)

gunahın cirkin olmayan tek yanı, ona edilen tovbedir

imagesramazangeliyorhazirmiyiz5ad2fc6418812

858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt