Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Güllacı

Hoş geldin! Pagos tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ramazan Güllacı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

8 adet güllaç yaprağı 5 su bardağı süt 34 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı gül suyu 34 su bardağı file badem Servisi için:

5 adet orta boy çilek 4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı (boz fıstık) 1 yemek kaşığı file badem

NASIL YAPILIR?

Sütü derin bir tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynamakta olan sütü ocaktan alın Toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak erimesini sağlayın Gül suyunu ekleyip ılınması için 23 dakika kadar bekletin Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın Tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın Aralara file badem serpiştirin Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın Kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine dikkatlice gezdirin Kuru bir bölüm kalmamasına dikkat edin Tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için oda ısısında en az 10 dakika kadar bekletin İlk başta fazla gibi gözüken süt miktarını güllaç yapraklarının çektiğini göreceksiniz Şerbetini çeken tatlıyı keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin Dilimlerin geniş bölümlerine gelecek şekilde ortadan ikiye kestiğiniz çilekleri yerleştirin Kenar kısımlarına toz Antep fıstığı, üst kısımlarına file badem serpiştirin Arzuya göre buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın


 

Similar threads

Güllaç Tarifleri, Güllaç Nasil Yapılır?, Tepside Meyveli Güllaç Tarifi Malzemeler 67 adet güllaç yaprağı Bir buçuk litre süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı 250 gram çilek 1 adet muz 2 adet kivi Üzerine: File antepfıstığı, çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Malzemeler: 1 paket güllaç 12 avuç dövülmüş antep fıstığı 200 gr file badem 4 su bardağı toz şeker 2,5 lt süt ½ su bardağı gülsuyu Sütü kaynattıktan sonra şekeri ve gül suyunu ilave ederek karıştırın ve ılıktaştırınSonra bu ılık sütü,bir güllaç yaprağını içine alacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
11 yaprak güllaç 11 su b süt 2 su b toz şeker 2 su b hindistan cevizi 1,5 su b pudra şekeri 1 kase badem yarım çay b gül suyu HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz ve ılıtıyoruz Güllaçın lapa olmaması için sütü fazla ısıtmamalıyız Gül suyunun yarısını sütün içine döküyoruz Bademi fırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Ramazan'ın en özel tatlılarından olan Güllaç iftar sofralarını süslemek için sabırsızlıkla bekliyor. Hem sağlıklı hem de hafif olan güllaç tatlısı, Türk mutfağının klâsik lezzetlerinden. Pekala meskende güllaç yapılır mı? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir? En düzgün ve en lezzetli güllaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Yeşil Fıstıklı Güllaç Sarma Tarifi İçin Malzemeler *10 yaprak hazır güllaç *1 litre süt *400 gram toz şeker *250 gram pudra şekeri *150 gram yeşil fıstık *1 kahve fincanı gülsuyu Süslemek için : *15 adet kiraz şekerlemesi *100 gram toz antep fıstığı Yeşil Fıstıklı Güllaç Sarma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,501Konular
982,636Mesajlar
30,386Kullanıcılar
Anony UserSon üye
Üst Alt