iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
8 adet güllaç yaprağı 5 su bardağı süt 34 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı gül suyu 34 su bardağı file badem Servisi için:
5 adet orta boy çilek 4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı (boz fıstık) 1 yemek kaşığı file badem
NASIL YAPILIR?
Sütü derin bir tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynamakta olan sütü ocaktan alın Toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak erimesini sağlayın Gül suyunu ekleyip ılınması için 23 dakika kadar bekletin Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın Tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın Aralara file badem serpiştirin Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın Kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine dikkatlice gezdirin Kuru bir bölüm kalmamasına dikkat edin Tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için oda ısısında en az 10 dakika kadar bekletin İlk başta fazla gibi gözüken süt miktarını güllaç yapraklarının çektiğini göreceksiniz Şerbetini çeken tatlıyı keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin Dilimlerin geniş bölümlerine gelecek şekilde ortadan ikiye kestiğiniz çilekleri yerleştirin Kenar kısımlarına toz Antep fıstığı, üst kısımlarına file badem serpiştirin Arzuya göre buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın
8 adet güllaç yaprağı 5 su bardağı süt 34 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı gül suyu 34 su bardağı file badem Servisi için:
5 adet orta boy çilek 4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı (boz fıstık) 1 yemek kaşığı file badem
NASIL YAPILIR?
Sütü derin bir tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynamakta olan sütü ocaktan alın Toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak erimesini sağlayın Gül suyunu ekleyip ılınması için 23 dakika kadar bekletin Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın Tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın Aralara file badem serpiştirin Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın Kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine dikkatlice gezdirin Kuru bir bölüm kalmamasına dikkat edin Tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için oda ısısında en az 10 dakika kadar bekletin İlk başta fazla gibi gözüken süt miktarını güllaç yapraklarının çektiğini göreceksiniz Şerbetini çeken tatlıyı keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin Dilimlerin geniş bölümlerine gelecek şekilde ortadan ikiye kestiğiniz çilekleri yerleştirin Kenar kısımlarına toz Antep fıstığı, üst kısımlarına file badem serpiştirin Arzuya göre buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın