iltasyazilim
FD Üye
Ramazan İçin Çabuk Turşu (1 Günde) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı su
*1 su bardağı sirke
*1 yemek kaşığı salamura tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Ben bu ölçülerin 1, 5 katını kullandım
Sebzeleri tahmini yazıyorum, ölçmedim:
*12 kg salatalık
*12 kg yeşil biber
*34 adet kırmızı kapya biber
*78 adet taze fasulye
*Siz dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz
Eğer siz de turşuyu benim gibi çok seviyorsanız, kışlık turşunuz kalmadıysa ve iftar sofralarınız turşusuz kalsın istemiyorsanız hemen bugün turşunuzu yapıp yarın yiyebilirsiniz Saklama süresi tam olarak ne kadar olur bilmiyorum, daha önceki yapışımda 15 günde bitirmiştik ancak çok daha uzun da kalabilir diye düşünüyorum, buzdolabında saklamak şartıyla tabi
Öncelikle su, sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın, siz bu arada sebzelerinizi yıkayıp dilediğiniz gibi yalnız ayrı kaplara doğrayın Su kaynayınca sırasıyla önce fasulyeyi atın, 34 dakika tutup çok hafif sararınca kevgirle genişçe bir tepsiye alın, sonra salatalığı 23 dakika, kapya biberi 23 dakika, yeşilbiberi 2 dakika haşlayın ve hepsini tepsiye alın Süreleri fazla tutmayın, sudan çıkarınca sıcağıyla eriyebilir
Tencerenin altını kapatın, turşumuzun suyu soğuyunca sebzeleri kavanoza koyup üzerinden suyunu dökün, boşluk kalırsa kaynayıp soğumuş suyla ve biraz daha tuz ve sirke ekleyerek kapağını sıkıca kapatın Buzdolabına koyup ertesi gün afiyetle yiyin
*3 su bardağı su
*1 su bardağı sirke
*1 yemek kaşığı salamura tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Ben bu ölçülerin 1, 5 katını kullandım
Sebzeleri tahmini yazıyorum, ölçmedim:
*12 kg salatalık
*12 kg yeşil biber
*34 adet kırmızı kapya biber
*78 adet taze fasulye
*Siz dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz
Eğer siz de turşuyu benim gibi çok seviyorsanız, kışlık turşunuz kalmadıysa ve iftar sofralarınız turşusuz kalsın istemiyorsanız hemen bugün turşunuzu yapıp yarın yiyebilirsiniz Saklama süresi tam olarak ne kadar olur bilmiyorum, daha önceki yapışımda 15 günde bitirmiştik ancak çok daha uzun da kalabilir diye düşünüyorum, buzdolabında saklamak şartıyla tabi
Öncelikle su, sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın, siz bu arada sebzelerinizi yıkayıp dilediğiniz gibi yalnız ayrı kaplara doğrayın Su kaynayınca sırasıyla önce fasulyeyi atın, 34 dakika tutup çok hafif sararınca kevgirle genişçe bir tepsiye alın, sonra salatalığı 23 dakika, kapya biberi 23 dakika, yeşilbiberi 2 dakika haşlayın ve hepsini tepsiye alın Süreleri fazla tutmayın, sudan çıkarınca sıcağıyla eriyebilir
Tencerenin altını kapatın, turşumuzun suyu soğuyunca sebzeleri kavanoza koyup üzerinden suyunu dökün, boşluk kalırsa kaynayıp soğumuş suyla ve biraz daha tuz ve sirke ekleyerek kapağını sıkıca kapatın Buzdolabına koyup ertesi gün afiyetle yiyin