ramazan menüsü karnıyarık karnı yarık, tarifi, yapılışı, resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar 1548704995 1548704995 ramazanmenusukarniyarik5c4f5cebcdb87ramazanmenusukarniyarik5c4f5cebcdb87 ramazanmenusukarniyarik5c4f5cebcdb87 malzemeler 6 adet minik boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz) 2 adet orta zirve soğan 1 adet domates 8 adet yeşil biber 4 diş sarmısak 1 yemek kaşığı salça sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber 200 gr çekilmiş et Hazırlanışı Patlıcanları dolgun soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuz suda bekletin Adamakıllı yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın 6 adet biberide yağda kızartın sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmüddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın Üzerine bir akarsu bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun Doldurduğunuz patlıcanların üstüne kalan 1 adet domatesi eşdeğer büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin sonradan 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 2025 dk pişirin Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz Aynı sürede tencerede de pişecektir Sağlık Durumu olsun ramazanmenusukarniyarik5c4f5cebd4cfdgifalt :davul: :davul: :davul:ramazanmenusukarniyarik5c4f5cebd4cfdgifalt :davul: :davul: :davul:ramazanmenusukarniyarik5c4f5cebd4cfdgifalt :davul: :davul: :davul: id