iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 kg un
22 gr yaş maya
1 kahve fincanı ılık su
100 gr tereyağı
15 çorba kaşığı yoğurt
15 su bardağı su
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
Susam, çörekotu, tuz
Hazırlanışı:
mayayı ılık suda eritinYoğurma kabına mayayı, unu, tuzu, erittiğiniz tereyağını, sıvıyağı
ve şekeri katıp azar azar unu ekleyerek hamur kıvama gelene kadar yoğurunİkiye böldüğünüz
hamurları 510 dakika kadar dinlendirinMerdane yardımı ile incelttiğiniz hamurları üzerine
bir çatalın sapı ile artılara bölünÜzerine fırça yardımı işe yoğurt sürünÇörekotu ve susam
serptiğiniz hamurları oda sıcaklığında üzerine ıslak bir bez örterek yarım saat dinlendirin
önceden ısıtılmış 160 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin
1 kg un
22 gr yaş maya
1 kahve fincanı ılık su
100 gr tereyağı
15 çorba kaşığı yoğurt
15 su bardağı su
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
Susam, çörekotu, tuz
Hazırlanışı:
mayayı ılık suda eritinYoğurma kabına mayayı, unu, tuzu, erittiğiniz tereyağını, sıvıyağı
ve şekeri katıp azar azar unu ekleyerek hamur kıvama gelene kadar yoğurunİkiye böldüğünüz
hamurları 510 dakika kadar dinlendirinMerdane yardımı ile incelttiğiniz hamurları üzerine
bir çatalın sapı ile artılara bölünÜzerine fırça yardımı işe yoğurt sürünÇörekotu ve susam
serptiğiniz hamurları oda sıcaklığında üzerine ıslak bir bez örterek yarım saat dinlendirin
önceden ısıtılmış 160 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin