Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Pidesi Yapımı

Ramazan Pidesi Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ramazan Pidesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya (10 gr )
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı

Üzeri için;

*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı su
*İsteğe göre çörek otu ve susam

Tepsiyi yağlamak için;

*Çok az sıvı yağ
*İrmik ve mısır unu karışımı (yapışmaması için)

Ramazan Pidesi Yapımı Tarifi Yapılışı Mis gibi sıcacık lezzetli ev yapımı ramazan pidesi Unu yoğurma kabına alıyoruz Ortasına tereyağ, tuz ve şekeri katıyoruz sütü ılıtıp ılırken içine mayayı katıp sütle iyice karıştırıp eritiyoruz ılıyan sütle mayayı unun tam ortasına katıp yoğurmaya başlıyoruz Yarım su bardağı suyu da ekleyip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz Sonra mayasının gelmesini bekliyoruz Eğer ki mayasının çabuk gelmesini istiyorsanız temiz bir sofra bezine sarıp güneş gören bir yere koyun (ben balkona koydum, hemen mayası geldi) Mayalanan hamuru tekrar iyice yoğuralım ki daha güzel lastik gibi olsun Tekrar yoğurduktan sonra 15 dakika bekleyelim Bu arada yapacağınız tepsinin tabanını çok az sıvı yağ sürüp irmik ve mısır unu karıştırıp serpelim (yada bulgur, unu da olabilir yağlı kağıt ta olur) 15 dakika sonunda elimizi ıslatarak tepsinin tam ortasına hamuru katıp elimizi arada ıslatarak hamuru yayıyoruz Hamurun kalınlığı bir parmak olacak şekilde yayıyoruz ve resimde benim yaptığım gibi şekillendiriyoruz Önce kenarlarını yapıyoruz Elimizi ıslatarak şekil veriyoruz Şekil verirken derinlemesine olacak ki pişince kaybolmasın Üzerine yoğurtlu su karışımını her yerine gelecek şekilde sürelim 15 dakika da tepsi mayası için bekleyelim Sonra 180 derecede pişirelim, kızarana kadar Kızardıktan sonra fırından alalım Afiyet olsun
Misler gibi pidemiz hazır Piştikten sonra temiz bir sofra bezine sararsanız pamuk gibi olur Sarmazsanız çıtır çıtır olur Eğer ki fırınınız turbolu değilse pişmeye yakın üzerine su serpin Daha yumuşak olacaktır, çok kurumuz yani

858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt