iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5 su bardağına yakın) Üzeri için:
1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı yoğurt Çörek otu ve susam
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk Orjinal Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
Hazırlardan daha lezzetli, yumuşacık nefis ramazan pideleri hazırlamaya ne dersiniz? O zaman buyrun tarife…
Öncelikle ön mayalama işlemi için, ılık suyu, ılık sütü, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştırın Üzerini temiz bir bezle örtüp, yaklaşık 10 dakika dinlendirin Ardından sıvı yağı, tuzu ve azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin Mayalanan hamuru bir dakika kadar tekrar yoğurup, iki eşit parçaya bölün Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin tabanına galete unu serpiştirin Bezenin bir tanesini, tepsiye yerleştirip elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın Fotoğraflarda gördüğünüz gibi parmak uçlarınızla üzerini şekillendirin Temiz bir bezle üzerini örtüp 10 dakika bekleyin Diğer bezeyede farklı bir tepside aynı işlemi gerçekleştirin 10 dakika sonunda tekrar parmak uçlarınızla şekillerin üzerinden geçin Tekrar 10 dakika dinlendirip, tekrar şekillerin üzerinden geçtikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, pidelerin üzerine sürün Çörek otu ve susam serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan pidelerin ilk sıcaklığı geçene kadar üzerini örtüp, çok fazla soğumadan sıcak sıcak afiyetle tüketin
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5 su bardağına yakın) Üzeri için:
1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı yoğurt Çörek otu ve susam
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk Orjinal Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
Hazırlardan daha lezzetli, yumuşacık nefis ramazan pideleri hazırlamaya ne dersiniz? O zaman buyrun tarife…
Öncelikle ön mayalama işlemi için, ılık suyu, ılık sütü, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştırın Üzerini temiz bir bezle örtüp, yaklaşık 10 dakika dinlendirin Ardından sıvı yağı, tuzu ve azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin Mayalanan hamuru bir dakika kadar tekrar yoğurup, iki eşit parçaya bölün Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin tabanına galete unu serpiştirin Bezenin bir tanesini, tepsiye yerleştirip elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın Fotoğraflarda gördüğünüz gibi parmak uçlarınızla üzerini şekillendirin Temiz bir bezle üzerini örtüp 10 dakika bekleyin Diğer bezeyede farklı bir tepside aynı işlemi gerçekleştirin 10 dakika sonunda tekrar parmak uçlarınızla şekillerin üzerinden geçin Tekrar 10 dakika dinlendirip, tekrar şekillerin üzerinden geçtikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, pidelerin üzerine sürün Çörek otu ve susam serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan pidelerin ilk sıcaklığı geçene kadar üzerini örtüp, çok fazla soğumadan sıcak sıcak afiyetle tüketin
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun