iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*6 – 6,5 su bardağı un
*1 paket instant kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı mahlep( isteğe bağlı)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı su
*Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı İlk olarak sütümüzü ılık olması için ocağa alıyoruz Yoğurma kabımız da tüm kuru malzemeleri ( un, maya, şeker, tuz, mahlep) karıştırıyoruz Ardından ılık sütümüzü, ılık suyumuzu ve 1 yemek kaşığı yağımızı ekliyoruz Elimizle kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz Daha sonra hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp merdane ile yuvarlak olarak büyütüp ayrı bir kaba su doldurup elimizi ıslatıyoruz Elimizin ıslak olması pide şeklini verebilmek için gerekiyor Islattığımız elimizle önce bir parmak içerden kenarları bastırıp sonra boylamasına ve enlemesine yine ıslattığımız elimizle iyice bastırarak derin olarak pide şeklini veriyoruz Derin olması gerekiyor çünkü mayalanırken şekli kaybolmasın Fırın tepsimizi alıyoruz ve herkesin sorduğu, içine ben tchibo dan aldığım fırın kağıdı yerine kullanılan silikon koyuyorum eğer yok ise siz yağlı kağıt koyabilirsiniz Sonra mısır ununu yayıyorum tezgahta şekil verdiğim pideye tepsiye alıp elimle tekrar düzeltiyorum (ÖNEMLI; ben şekli de tezgahta verdim siz zorlanırsanız tepside verin Daha rahat olabilir) Ardından kase içinde 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp el ile pidenin üzerine güzelce sürün ve çörek otu serpin Tepside yaklaşık 3045 dk kadar mayalandırın Daha sonra mayalanan pideyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz Afiyet olsun
*
*1, 5 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*6 – 6,5 su bardağı un
*1 paket instant kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı mahlep( isteğe bağlı)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı su
*Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı İlk olarak sütümüzü ılık olması için ocağa alıyoruz Yoğurma kabımız da tüm kuru malzemeleri ( un, maya, şeker, tuz, mahlep) karıştırıyoruz Ardından ılık sütümüzü, ılık suyumuzu ve 1 yemek kaşığı yağımızı ekliyoruz Elimizle kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz Daha sonra hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp merdane ile yuvarlak olarak büyütüp ayrı bir kaba su doldurup elimizi ıslatıyoruz Elimizin ıslak olması pide şeklini verebilmek için gerekiyor Islattığımız elimizle önce bir parmak içerden kenarları bastırıp sonra boylamasına ve enlemesine yine ıslattığımız elimizle iyice bastırarak derin olarak pide şeklini veriyoruz Derin olması gerekiyor çünkü mayalanırken şekli kaybolmasın Fırın tepsimizi alıyoruz ve herkesin sorduğu, içine ben tchibo dan aldığım fırın kağıdı yerine kullanılan silikon koyuyorum eğer yok ise siz yağlı kağıt koyabilirsiniz Sonra mısır ununu yayıyorum tezgahta şekil verdiğim pideye tepsiye alıp elimle tekrar düzeltiyorum (ÖNEMLI; ben şekli de tezgahta verdim siz zorlanırsanız tepside verin Daha rahat olabilir) Ardından kase içinde 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp el ile pidenin üzerine güzelce sürün ve çörek otu serpin Tepside yaklaşık 3045 dk kadar mayalandırın Daha sonra mayalanan pideyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz Afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.