iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Pidesinden Kıymalı Pideye Tarifi İçin Malzemeler
*Ramazan pidesi
İç harç için:
*250 gr kıyma
*3 adet sivri biber
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Maydanoz (isteğe bağlı )
*Ceviz
*Karabiber
*Tuz
Sosu için:
*2 adet domates
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için:
*Domates
*Biber
*Kaşar peynir
*Yumurta
Ramazan Pidesinden Kıymalı Pideye Tarifi Yapılışı Ramazan ayının en güzel yanı da sıcacık pideler kokusu, tadı çok ayrı oluyor Kokusuna aldanıp normalden fazla pide alıyoruz ve yenmeden bayatlıyor İşte bu bayatlayan pideleri kullanmak için güzel bir öneri Pideden, kıymalı pideye mükemmel dönüş Pidemizin ortasını çıkartıp bir çukur elde ediyoruz yani o tırnaklı dediğimiz bölümü Bir yandan da iç harcımızı hazırlayıp kıymayı kavuruyoruz Pidenin tabanını domatesleri rendeleyip, sarımsaklarla kaynatıp döküyoruz Daha sonra ıslattığımız pideye iç harcımızı döküyoruz Pidenin kenar kısımlarını tereyağı ve su ile parlatıp, üzerine domates, biber koyup 170 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz 15 dakikanın bitiminde servis etmeye yakın tam ortasına yumurtamızı kırıyoruz Fırından çıktığında tadına doyulmaz bir pide çıkıyor Hatta ana yemek çıkıyor Oldukça doyurucu, istersek sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir İster sahurda ister iftarda güzel bir seçenek
Servis önerisi: domateslerin üzerine kaşar peynir koyulabilir
*Ramazan pidesi
İç harç için:
*250 gr kıyma
*3 adet sivri biber
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Maydanoz (isteğe bağlı )
*Ceviz
*Karabiber
*Tuz
Sosu için:
*2 adet domates
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için:
*Domates
*Biber
*Kaşar peynir
*Yumurta
Ramazan Pidesinden Kıymalı Pideye Tarifi Yapılışı Ramazan ayının en güzel yanı da sıcacık pideler kokusu, tadı çok ayrı oluyor Kokusuna aldanıp normalden fazla pide alıyoruz ve yenmeden bayatlıyor İşte bu bayatlayan pideleri kullanmak için güzel bir öneri Pideden, kıymalı pideye mükemmel dönüş Pidemizin ortasını çıkartıp bir çukur elde ediyoruz yani o tırnaklı dediğimiz bölümü Bir yandan da iç harcımızı hazırlayıp kıymayı kavuruyoruz Pidenin tabanını domatesleri rendeleyip, sarımsaklarla kaynatıp döküyoruz Daha sonra ıslattığımız pideye iç harcımızı döküyoruz Pidenin kenar kısımlarını tereyağı ve su ile parlatıp, üzerine domates, biber koyup 170 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz 15 dakikanın bitiminde servis etmeye yakın tam ortasına yumurtamızı kırıyoruz Fırından çıktığında tadına doyulmaz bir pide çıkıyor Hatta ana yemek çıkıyor Oldukça doyurucu, istersek sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir İster sahurda ister iftarda güzel bir seçenek
Servis önerisi: domateslerin üzerine kaşar peynir koyulabilir