iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Pilavı Tarifi
Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır
İşte Ramazan ayında iftar sofralarınızı tatlandıracak bir pilav tarifi
Malzemeler:
1 Su Bardağı Nohut
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Dere Bardağı Günebakan Yağı
5 Su Bardağı Su
Yarım Kg Dana Kuşbaşı
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Erişte
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı:
Bir gün önceden ıslatılan nohutlar, haşlanır ve bir kenarda bekletilir Etin üstüne ince kıyılmış soğan biraz tuzlu ve 5 su bardağı su eklenir ve pişirilir
tereyağı konan tencereye erişte atılır, pembeleşene değin kavrulur Üzerine pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur
sonra üstüne nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuzlu ve karabiber ek edilir kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirilir Yarım saat dinlendirilir Servis edilir *
Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır
İşte Ramazan ayında iftar sofralarınızı tatlandıracak bir pilav tarifi
Malzemeler:
1 Su Bardağı Nohut
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Dere Bardağı Günebakan Yağı
5 Su Bardağı Su
Yarım Kg Dana Kuşbaşı
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Erişte
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı:
Bir gün önceden ıslatılan nohutlar, haşlanır ve bir kenarda bekletilir Etin üstüne ince kıyılmış soğan biraz tuzlu ve 5 su bardağı su eklenir ve pişirilir
tereyağı konan tencereye erişte atılır, pembeleşene değin kavrulur Üzerine pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur
sonra üstüne nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuzlu ve karabiber ek edilir kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirilir Yarım saat dinlendirilir Servis edilir *