iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Şerbeti ( Osmanlı ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 litre su
*1 su bardağı toz şeker
*10 adet karanfil
*34 parça kuru zencefil
*4 kuru erik
*2 kuru incir
*1 5 su bardağı taze vişne
Ramazan Şerbeti ( Osmanlı ) Tarifi Yapılışı Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar Bugün, Osmanlı’ dan günümüze kazandırılmış, Osmanlı şerbetleri içerisinde önemli bir yeri olan Ramazan şerbetini paylaşmak istedim Tencerede su, karanfil ve zencefili kaynamaya bırakın Su kaynayınca şekeri ekleyin Ardından kuru meyveleri ekleyin Bir müddet aroma vermesi için kaynatmaya devam edin En son vişneleri de ekleyip yumuşamalarını sağlayın Kıvamı yerine gelen şerbeti soğutun ve süzgeçten geçirin Hayırlı İftarlar
Afiyet olsun
*2 litre su
*1 su bardağı toz şeker
*10 adet karanfil
*34 parça kuru zencefil
*4 kuru erik
*2 kuru incir
*1 5 su bardağı taze vişne
Ramazan Şerbeti ( Osmanlı ) Tarifi Yapılışı Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar Bugün, Osmanlı’ dan günümüze kazandırılmış, Osmanlı şerbetleri içerisinde önemli bir yeri olan Ramazan şerbetini paylaşmak istedim Tencerede su, karanfil ve zencefili kaynamaya bırakın Su kaynayınca şekeri ekleyin Ardından kuru meyveleri ekleyin Bir müddet aroma vermesi için kaynatmaya devam edin En son vişneleri de ekleyip yumuşamalarını sağlayın Kıvamı yerine gelen şerbeti soğutun ve süzgeçten geçirin Hayırlı İftarlar
Afiyet olsun