iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Şerbeti Tadında Mükemmel Kiraz Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*2 litre su
*2 kase kiraz
*45 adet yeşil erik (can eriği dediğimiz)
*1 su bardağı şeker
*23 tane kabuk tarçın
*1015 adet karanfil
Ramazan Şerbeti Tadında Mükemmel Kiraz Suyu Tarifi Yapılışı Hazır içtiğimiz ramazan şerbetleri hepimizin elbette hoşuna gider Bu yaptığım kompostoda tıpkı ramazan şerbeti tadında nefis serinletici bir içecek oldu İlk olarak kabuk tarçın ve karanfilleri tencerede kaynatalım ve içerisine kirazımızı katalım kirazları şöyle bir bıçak darbeleriyle yarıp suyun içine atmak yeterli olacaktır erikleri de aynı şekilde bıçakla çizikler atmanız yeterlidir ,bütün malzemeleri katıp bir taşım kaynattıktan sonra içine şekerimizi ilave edelim, şekeri az yada fazla gelir diyebilirsiniz ,siz damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz Şekeri de kattıktan sonra kirazların rengi gidene kadar kaynattım ,yani yaklaşık 15 20 dk kadar Ardından ince süzgeçten süzdüm ve dolapta beklettim Soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz yazın kirazınızı vişnenizi derindondurucuya atıp bu lezzetlerden mahrum kalmamış olursunuz ) bol bol serinletici bi lezzet afiyet olsun
*2 litre su
*2 kase kiraz
*45 adet yeşil erik (can eriği dediğimiz)
*1 su bardağı şeker
*23 tane kabuk tarçın
*1015 adet karanfil
Ramazan Şerbeti Tadında Mükemmel Kiraz Suyu Tarifi Yapılışı Hazır içtiğimiz ramazan şerbetleri hepimizin elbette hoşuna gider Bu yaptığım kompostoda tıpkı ramazan şerbeti tadında nefis serinletici bir içecek oldu İlk olarak kabuk tarçın ve karanfilleri tencerede kaynatalım ve içerisine kirazımızı katalım kirazları şöyle bir bıçak darbeleriyle yarıp suyun içine atmak yeterli olacaktır erikleri de aynı şekilde bıçakla çizikler atmanız yeterlidir ,bütün malzemeleri katıp bir taşım kaynattıktan sonra içine şekerimizi ilave edelim, şekeri az yada fazla gelir diyebilirsiniz ,siz damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz Şekeri de kattıktan sonra kirazların rengi gidene kadar kaynattım ,yani yaklaşık 15 20 dk kadar Ardından ince süzgeçten süzdüm ve dolapta beklettim Soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz yazın kirazınızı vişnenizi derindondurucuya atıp bu lezzetlerden mahrum kalmamış olursunuz ) bol bol serinletici bi lezzet afiyet olsun