iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Sofraları İçin Leziz Bulgur Köfteli Yoğurt Çorba Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için;
*1 su bardağı bulgur
*1 su bardağı irmik
*Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
*1 adet soğan
*Yumurta akı
*Tuz
Terbiyesi için;
*1 su bardağı yoğurt
*1 kaşık un
*1 tane yumurta sarisi
*1 çorba kaşığı limon suyu (Ben eksi sevdiğim için yarım limon suyu ekledim)
Sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Nane
*Pul biber
Ramazan Sofraları İçin Leziz Bulgur Köfteli Yoğurt Çorba Tarifi Yapılışı Bulgur ve irmiği sıcak suyu eklediğimiz kabin içinde 45 dk şişiriyoruz Daha sonra yumurta akı, rendelediğimiz soğan ve tuzu ekleyip minik top köfteler yapıyoruz Tencerenin içinde kaynattığımız suya bu köftecikleri atıyoruz ve pişiriyoruz Sonra yaptığımız terbiyeyi tencerenin içine yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz Çorba kaynadıktan sonra küçük bir kapta 1 kaşık tereyağı ve pul biberi eritip tencerenin içine katıyoruz
*1 su bardağı bulgur
*1 su bardağı irmik
*Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
*1 adet soğan
*Yumurta akı
*Tuz
Terbiyesi için;
*1 su bardağı yoğurt
*1 kaşık un
*1 tane yumurta sarisi
*1 çorba kaşığı limon suyu (Ben eksi sevdiğim için yarım limon suyu ekledim)
Sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Nane
*Pul biber
Ramazan Sofraları İçin Leziz Bulgur Köfteli Yoğurt Çorba Tarifi Yapılışı Bulgur ve irmiği sıcak suyu eklediğimiz kabin içinde 45 dk şişiriyoruz Daha sonra yumurta akı, rendelediğimiz soğan ve tuzu ekleyip minik top köfteler yapıyoruz Tencerenin içinde kaynattığımız suya bu köftecikleri atıyoruz ve pişiriyoruz Sonra yaptığımız terbiyeyi tencerenin içine yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz Çorba kaynadıktan sonra küçük bir kapta 1 kaşık tereyağı ve pul biberi eritip tencerenin içine katıyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.