ramazan tatlısı MALZEMELER :: (4 karakter) * 1 su bardağı pirinç * 2 kahve fincanı toz şeker * 4 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı buğday nişastası * 2 adet yumurta * Yarım akarsu kaşığı tuzlu * 1 çorba kaşığı margarin Şerbet için: * 1 su bardağı su * 2 su bardağı şeker, limon * 1 nehir kaşığı vanilya Hazırlanışı::: Önce şerbetini hazırlayın Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin Pirinci haşlayın ve tamamen ezin Tencerede sütü kaynatın İçine 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, çekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilave edin Çırpma teli ile devamlı karıştırarak, kısık ateşte pişirin Pirinçli karışımı, soğuttuktan sonradan, çırptığınız yumurtaları ekleyip karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine yayınlama Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında, pembeleşene kadar pişirin Soğuduktan sonra, kare kare dilimleyerek üstüne şerbeti gezdirin