Süt ile maden suyu karşılaştırıldığında her iki besinin de vücuda yararlı olan mineralleri misal raddede içerdiği ilmî olarak ortaya konmuştur.
Öte yandan, halk arasında yüksek tansiyonu olan bireyler tarafından maden sularının içilmesinin sakıncalı olduğu düşünülmektedir. Sodyum içerdikleri için maden suyu tüketiminden çekinmek yahut vazgeçmek yanlış bir tavırdır. Yanlışsız olan, sodyum alımı kısıtlanan şahısların içtikleri maden sularındaki sodyum seviyelerine dikkat etmeleridir. Avrupa Su Yönetmeliği’nde litresinde 20 mg’dan az sodyum içeren sular “düşük sodyumlu sular” velev Almanya’da “sodyumsuz (sodyumdan fakir) su” sınıfına girer. Devletimizde bulunan maden sularının pek birden fazla düşük sodyumludur. O nedenle kaygı etmeden içilebilirler. Asla “tuzlu” üzere görülerek Ramazan müddetince harareti artıracağı düşünülmemelidir. Münhasıran gün uzunluğu aç kalmanın sonucu olarak iftarda çokça ve süratli yemek yenilmesini müteakip olarak Ramazan vadesince her akşam bir bardak maden suyu içilmesinin yararı göz gerisi edilemez. Hele ki bu sıcak yaz günlerinde ter yolu ile kaybedilen likit ve elektrolit istikrarını sağlamak ismine içilmesi önerilmektedir.