Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan ve maden suları

Ramazan ve maden suları
0
174

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
5069.jpg
5069.jpg
Maden suları yerkürede birinci çağlardan bu yana sıhhat gayesiyle kullanılmaktadır. Memleketimizde de milattan evvel Hititler, Frigyalılar daha sonra Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar vaktinde şifa hedefli kullanılmıştır. Ama Türkiye’de maden suyu tanıtımı gereğince yapılmadığı için, tüketici bu eseri kendi bulguları doğrultusunda, hazmı kolaylaştırıcı bir eser olarak benimsemiş ve yalnızca yemeklerden sonra içmeyi alışkanlık haline getirmiştir. Başkaca yanlış haberlendirme neticesinde sıhhate son nokta yararlı olan maden suları; güya tansiyonu artırıcı, mideyi tembelliğe alıştıran bir eser üzere gösterilmiş, öncelikle bayanlar ve evlatlar tarafından hiç tercih edilmemesi gereken bir içecekmiş üzere nitelendirilmiştir. Halbuki maden suları, içerdiği karbondioksit gazı sebebi ile hazmı kolaylaştırdığı üzere mide bulantısını da engellemektedir. İçmenin yanı sıra dışarıdan sürme yoluyla da cildi canlandırmada ve güzelleştirmede tesirli olmaktadır. Bilirkişiler günde 2 litre kadar su ve maden suyu üzere “yararlı sıvı” içilmesini önermektedir. Her gün 1-2 su bardağı maden suyu içilmesi son nokta yararlıdır.

Süt ile maden suyu karşılaştırıldığında her iki besinin de vücuda yararlı olan mineralleri misal raddede içerdiği ilmî olarak ortaya konmuştur.

Öte yandan, halk arasında yüksek tansiyonu olan bireyler tarafından maden sularının içilmesinin sakıncalı olduğu düşünülmektedir. Sodyum içerdikleri için maden suyu tüketiminden çekinmek yahut vazgeçmek yanlış bir tavırdır. Yanlışsız olan, sodyum alımı kısıtlanan şahısların içtikleri maden sularındaki sodyum seviyelerine dikkat etmeleridir. Avrupa Su Yönetmeliği’nde litresinde 20 mg’dan az sodyum içeren sular “düşük sodyumlu sular” velev Almanya’da “sodyumsuz (sodyumdan fakir) su” sınıfına girer. Devletimizde bulunan maden sularının pek birden fazla düşük sodyumludur. O nedenle kaygı etmeden içilebilirler. Asla “tuzlu” üzere görülerek Ramazan müddetince harareti artıracağı düşünülmemelidir. Münhasıran gün uzunluğu aç kalmanın sonucu olarak iftarda çokça ve süratli yemek yenilmesini müteakip olarak Ramazan vadesince her akşam bir bardak maden suyu içilmesinin yararı göz gerisi edilemez. Hele ki bu sıcak yaz günlerinde ter yolu ile kaybedilen likit ve elektrolit istikrarını sağlamak ismine içilmesi önerilmektedir.

 

Similar threads

A'DAN Z'YE MADEN SULARI Maden suları yerkürede birinci çağlardan bu yana sıhhat maksadıyla kullanılmaktadır. Memleketimizde de milattan evvel Hititler, Frigyalılar daha sonra Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar hengamında şifa emelli kullanılmıştır. Ama Türkiye'de maden suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Maden suyu, mineralli su , soda sıkça duyduğumuz, kullandığımız içecekler aslında.Özellikle hazımsızlık meselelerinde, sıcak yaz günlerinde ve ağır eğzersiz sonrasında tükettiğimiz içecek.Fakat bunları birbirine çok karıştırmaktayız.Maden suyu ile sodanın tıpkı şey olduğunu sanarız bir çoğumuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Halk arasında soda ve maden suyu tıpkı şey olarak bilinir, gelgelelim iki içecek birbirinden farklıdır. Maden suyu, mineral açısından güçlü doğal bir taraf altı suyudur. Soda ise, olağan içme suyuna karbondioksit gazı eklenmesi ile oluşan gazlı yapay bir içecektir. İçerisinde mineral...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Sıhhat harcamalarındaki artışta en değerli etmenlerden biri yanlış beslenme alışkanlıklarıdır. Kusurlu beslenmeye bağlı şişmanlık, koroner kalp illetleri, kanser, diyabet, osteoporoz üzere sıhhat sıkıntılarının tedavi maliyeti çok yüksektir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı ve egzersiz, sıhhatin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Su, insan ömrü için oksijenden sonra gelen en değerli öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca canlılığını sürdürebilirken susuz fakat birkaç gün yaşayabilir. Kanın %92’si, kemiklerin %22’si, dimağın ve kasların %75’i sudur. Suyun; yemek yenildikten sonra alınan besinlerin sindiriminden, metabolik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt