iltasyazilim
FD Üye
Ramazana Özel Kakuleli Yayla Eriği Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase yayla eriği
*1 büyük çay bardağı şeker
*6 büyük çay bardağı su
*1 çay kaşığı tepeleme kakule
*1 çay kaşığı kadar toz tarçın
*3 tane çubuk tarçın
*Birkaç damla limon
Ramazana Özel Kakuleli Yayla Eriği Hoşafı Tarifi Yapılışı Erikler çekirdeklerinden çıkarılır ve istenilen büyüklükte doğranır Bir tencereye tüm malzemelerle birlikte ilave edilir ve çok az karıştırdıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakılır Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır ve biraz kaynağında kapatılıp köpükleri üstünden alınır Ilık ya da soğuk servis edilir Afiyet olsun
*1 kase yayla eriği
*1 büyük çay bardağı şeker
*6 büyük çay bardağı su
*1 çay kaşığı tepeleme kakule
*1 çay kaşığı kadar toz tarçın
*3 tane çubuk tarçın
*Birkaç damla limon
Ramazana Özel Kakuleli Yayla Eriği Hoşafı Tarifi Yapılışı Erikler çekirdeklerinden çıkarılır ve istenilen büyüklükte doğranır Bir tencereye tüm malzemelerle birlikte ilave edilir ve çok az karıştırdıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakılır Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır ve biraz kaynağında kapatılıp köpükleri üstünden alınır Ilık ya da soğuk servis edilir Afiyet olsun