iltasyazilim
FD Üye
1 Tavuklu Bamya Çorbası
http:img276**************img2763762d05c9a698e1ig
Malzemeler:
1 tavuk butu
100 gr bamya kurusu
15 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
2 litre soğuk su
yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:
Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 1015 dakika kadar haşlayın İpinden çıkarın
2 litre soğuk ile tavuk butunu 2025 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin Suyunu başka bir yere süzün
Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
Bu sosu tavuk suyuna ilave edin Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 1015 dakika kadar kaynatın
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun
http:img276**************img2763762d05c9a698e1ig
Malzemeler:
1 tavuk butu
100 gr bamya kurusu
15 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
2 litre soğuk su
yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:
Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 1015 dakika kadar haşlayın İpinden çıkarın
2 litre soğuk ile tavuk butunu 2025 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin Suyunu başka bir yere süzün
Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
Bu sosu tavuk suyuna ilave edin Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 1015 dakika kadar kaynatın
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun