Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz
Ramazanda Neler Yemeliyiz
Ramazan ayı nefse hakim olma onu ehlileştirme ayıdır Herşeyden once Ramazan ayında ağır hazmı zor yemeklerden kacınmak gerekir Bunun yanında iftar ederken yemeğe bir bardak su ve bir kase corba ile başlamak en iyi yontemdir Sulu yumuşak gıdalar oruc sonrası sıvı ihtiyacını karşılar ve mideyi rahatlatır Corbadan sonra yemeğe birkac dakika ara vermek aclık ve yorgunluk duygusunu azaltır O zaman da her şeyden hızlıca ve bol miktarda yeme isteğini baskılamak kolay olacaktır
Vucudun susuz kalması ramazan ayında bağırsaklarında tembelleşmesine neden olur İftar ve sahurda sulu yumuşak gıdaların ve suyun bol tuketilmesi, yeterli sebze meyve yenilmesi ve ağır yiyeceklerden kacınılması bağırsak sorununu en aza indirecektir
Sağlıklı beslenmek icin ornek ramazan menusu
İftar
1 zeytin ya da 1 hurma ile oruc bozulacak, sonra 1 bardak ılık, yarım tatlı kaşığı ballı az limonlu su icilecek
Ardından 1 kase sebze corbası az sıvı yağlı (domates, posalı mercimek, tarhana)
34 dakika ara verilecek, sonra bol beyaz protein (tavuk, balık, hindi, light yoğurt, taze az yağlı peynir, 3 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile yapılmış maydanozlu, lorlu omlet) gibi
10 gunde bir yağsız kırmızı et yenilebilir
Bol yeşil salata (domates, patates, havuc yok ) ya da Sebze kavurma (şekersiz sebzeler )
Ara
23 saat bekledikten sonra
23 parmak taze dil peyniri
1 yeşil elma (kabuklu) , 1 kivi , 34 adet ceviz ici ya da 1011 adet fındık
Sahur
56 kaşık soyalı musli
1 bardak ılık light sut , 2 tatlı kaşığı keten tohumu
Ardından 1 adet yeşil elma (kabuklu)
Ramazanda Neler Yemeliyiz
Ramazan ayı nefse hakim olma onu ehlileştirme ayıdır Herşeyden once Ramazan ayında ağır hazmı zor yemeklerden kacınmak gerekir Bunun yanında iftar ederken yemeğe bir bardak su ve bir kase corba ile başlamak en iyi yontemdir Sulu yumuşak gıdalar oruc sonrası sıvı ihtiyacını karşılar ve mideyi rahatlatır Corbadan sonra yemeğe birkac dakika ara vermek aclık ve yorgunluk duygusunu azaltır O zaman da her şeyden hızlıca ve bol miktarda yeme isteğini baskılamak kolay olacaktır
Vucudun susuz kalması ramazan ayında bağırsaklarında tembelleşmesine neden olur İftar ve sahurda sulu yumuşak gıdaların ve suyun bol tuketilmesi, yeterli sebze meyve yenilmesi ve ağır yiyeceklerden kacınılması bağırsak sorununu en aza indirecektir
Sağlıklı beslenmek icin ornek ramazan menusu
İftar
1 zeytin ya da 1 hurma ile oruc bozulacak, sonra 1 bardak ılık, yarım tatlı kaşığı ballı az limonlu su icilecek
Ardından 1 kase sebze corbası az sıvı yağlı (domates, posalı mercimek, tarhana)
34 dakika ara verilecek, sonra bol beyaz protein (tavuk, balık, hindi, light yoğurt, taze az yağlı peynir, 3 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile yapılmış maydanozlu, lorlu omlet) gibi
10 gunde bir yağsız kırmızı et yenilebilir
Bol yeşil salata (domates, patates, havuc yok ) ya da Sebze kavurma (şekersiz sebzeler )
Ara
23 saat bekledikten sonra
23 parmak taze dil peyniri
1 yeşil elma (kabuklu) , 1 kivi , 34 adet ceviz ici ya da 1011 adet fındık
Sahur
56 kaşık soyalı musli
1 bardak ılık light sut , 2 tatlı kaşığı keten tohumu
Ardından 1 adet yeşil elma (kabuklu)