Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazanda Bugun Ne Pişirsem

Ramazanda Bugun Ne Pişirsem
0
87

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Ramazanda Ne Pişirsem


Ramazan Tarifleri


Ayran Aşı Corbası

imagesramazandabugunnepisirsem5ae8a67c2eb7a

Malzemeler

yarım kilo buğday
yarım nohut
yarım kilo yogurt


Yapılışı:

Dovmeyle nohut duduklu tencerede veya herhangi bi kapta pişirilir piştikten sonra soğumasını bekleyip, yogurduda ayrı bi kapta cırpıp soğuyan dovmeyele nohutun uzerine dokulur


Kuzu Pirzola

imagesramazandabugunnepisirsem5ae8a67d3bc35

Malzemeler:

1 kilo koyun ya da kuzu pirzolası
1 orta boy soğan
1 corba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 corba kaşığı kekik (istenirse)

Yapılışı:

Kalem kalem ayrılmış 1000 gram koyun pirzolasını, alafranga denen yontemde, yanı pirzolanın alt kemik kısmına rastlayan yağ ve az etlerin usul uzerine kesilmesi suretiyle hazırladıktan ya da kasaba hazırlattıktan sonra, et dovmeye yarayan demir ile ustlerine vurmak suretiyle pirzolaları yarım parmak inceliğinde yassıltmalıdır (Alaturka denilen yontem: alt kemik kısımlarına rastlayan et ve yağların, esas etlerin ustlerine kıvırmak suretiyle dovulmuş demektir) Bu yontemde hazırlanan pirzolalar bazen ızgarada pişerken esasen etten ayrılarak sarkmaktadır Kemiğin alt kısmındaki bu ceşitten etleri cıkararak ya da kasaba cıkartarak kıyma ve kuşbaşı olarak kullanmalıdır

Sonra, dovmuş olduğumuz pirzolaları bir sahan ya da tabağa koyduktan sonra, ustlerine 1 corba kaşığı zeytinyağı ile 1 orta buyuklukte soğanın suyunu ilave etmeli ve hepsini karıştırdıktan sonra, 12 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır (Soğan, ince doğrandıktan sonra ustune bir miktar tuz serpmeli ve on dakika kadar boylece bıraktıktan sonra sıkmak suretiyle suyunu cıkarmalıdır)

İki saat sonra, soğan suyu ve zeytinyağında bırakmış olduğumuz pirzolaları harlı, fakat alevli olmayan odun komuru ateşinin 4 5 parmak yuksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli, (ızgara tellerini zeytinyağıyle yağladıktan sonra pirzolaları oturtmalıdır) ve pirzolaların alt tarafları kızarıp da ustleri hafifce terlemeye başlayınca diğer taraflarını cevirmek suretiyle aşağı yukarı 48 dakika arasında pişirmeli, sonra da ılıkca bir tabağa alarak tuzladıktan sonra servis yapmalıdır (Kuzu pirzolasını 45, koyun pirzolasını ise 6 8 dakika arasmda pişirmelidir Bir de bazı pirzolalar yağlıca olduklarından ateşi parlatırlar; o takdirde ateşe birkac tutam tuz serpmelidir)


Coban Salata

imagesramazandabugunnepisirsem5ae8a67e4e792

Gullac

imagesramazandabugunnepisirsem5ae8a67f6b124

Malzemeler

Cok ince acılmış gullac yufkası (Yufkayı buyuk marketlerde bulabilirsiniz, Gullac yufkası diye satılır)
3 kilo sut
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz ici
250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı susleme icin)
100 gr cekilmiş antep fıstık ici (isteğe bağlı susleme icin)
nar taneleri (isteğe bağlı susleme icin)

Gullacın Yapılışı:

İlk olarak, sut iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır Sut el yakacak hale gelince gullac yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sutle beslenir 34 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, cekilmiş fıstık ici uzerine bolca serpilir Uzerine tekrar bol sut yedirilen 34 yufka serilir Susleme yapılarak servise hazırlanır

Ayrıca, gullacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız gullacınız koyu renkli olacaktır
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt