Tertipli uyku cildi sıklaştırır
Oruç nedeniyle uzun vade susuz kalan cilt nemini kaybetmektedir. Başkaca iftarda ve sahurda vücut için gerekli besinleri tam alamamak ve ehliyetsiz uyku cildi olumsuz cihette etkilemektedir. Bu nedenle iftardan sonra bol su içilmeli, meyve ve zerzevat tüketmeye ihtimam gösterilmelidir. Lakin cilt için gerekli nem nispetini korumak için yalnızca su içmek ehil olmamaktadır. Öncelikle hücrelerde meydana gelecek hasarı önlemek gerekmektedir. Bu devirde nemlendiriciler kurtarıcı rolü üstlenmektedir. Cildin gün uzunluğu nemli ve yumuşak kalmasını sağlayan eserlerin kullanılması gerekmektedir. Nemlendiriciler ayrıyeten çevresel kirlilik ve yıpranmaya karşı da esirgeyici bir kalkan oluşturmaktadır.
Cilt tipi ne olursa olsun her gün nemlendirici kullanın
Kişinin yağlı bir cildinin olması, nemlendirici kullanılmasına gerek olmadığı mealine gelmemektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; her cilt tipi için en münasip eserlerin kullanılmasıdır. Kuru ciltler için kremler, yağlı ciltler için ise yağ nispetini dengeleyen nemlendiriciler önerilmektedir. Nemlendirici eserler; su moleküllerini cildin en alt tabakalarına kadar taşıyarak, derinlemesine nemlendirmeyi sağlamaktadır. Akıllıca nemlendirici seçimi için dermatoloji mütehassısına başvurulmalıdır.
İftardan sahura kadar tertipli aralıklarla en az 2 litre su tüketilmeli
Cilt yalnızca su ile temizlenmemelidir. Cildi yağlı olanların temizleme jelleriyle yıkamaları, kuru ciltlerdeyse süt formunda temizleyicilerin tercih edilmesi gerekmektedir. Vücudumuzun yüzde 70'i sudur ve bu suyun yüzde 20'si deri tarafından kullanılmaktadır. Günde en az 2 litre su tüketmek cildi toksinlerden arındırmakta, yumuşaklığını korumakta, berrak ve sağlıklı kalmasını sağlamaktadır.
Saç ve tırnak sıhhatiniz için bu azıkları tüketin
Ramazan periyodundaki zayıf beslenme cildin yanı sıra saç ve tırnak hastalıklarına da yol açabilmektedir. Bu nedenle cilt, saç ve tırnak sıhhatini etkileyen unsurlardan güçlü beslenilmesi gerekmektedir. Al et, yeşil yapraklı sebzeler, çinko içeren kabak çekirdeği, ıspanak, susam üzere besinler sofralardan eksik edilmemelidir. B12 vitamini ve folik asit kaynakları al et ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Ramazan ayında eksikliği sık görülen vitaminlerden biri de biotindir. Biotin mahsusen yumurta, fındık, ceviz üzere kuruyemişlerde ve kuru baklagillerde bulunmaktadır. Antioksidan vitaminlerin tüketimi yaşlanma zıddı tesirleri nedeniyle önerilmektedir. Bu vitaminler A C ve E vitaminleridir. Al ve turuncu renkli meyve sebzelerin tüketimine tartı verilmelidir.
Detaylı malumat için www.handeulusal.com'u ziyaret edebilirsiniz.