Ramazan ayında oruc tutulmasından dolayı uzun saatler boyunca yaşanan aclık nedeniyle vucutta bir takım değişiklikler meydana gelecek ve bu değişiklikler arasında da en cok bireyler kan şekeri duşukluğunden yakınacaklardır Ayrıca
Ramazan ayında oruc tutulmasından dolayı uzun saatler boyunca yaşanan aclık nedeniyle vucutta bir takım değişiklikler meydana gelecek ve bu değişiklikler arasında da en cok bireyler kan şekeri duşukluğunden yakınacaklardır Ayrıca ramazanda oruc sebebiyle halsizlik, baş ağrısı, mide ağrısı, uşume, dikkat yetersizliği gibi daha pek cok durum yaşanacaktır Tum bu durumları kolay bir şekilde atlatabilmek, aclığa karşı bedenimizi dinc tutabilmek, aklımızı işimize verebilmek icin uzmanların ramazanda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında yaptıkları acıklamaları sizlerle paylaşmak istedik
imagesramazandadikkatedilmesigerekenler5aea3ba7a3ff9Ramazanda nelere dikkat etmeli?
Uzun suren aclık sonrasında iftarda yediğimiz yiyeceklerin turlerine cok dikkat etmemiz gerektiğini soyleyen uzmanlar, ozellikle de karbonhidrat ve yuksek kalori iceren gıdalardan uzak durulması konusunda uyarılarda bulunuyorlar Cunku uzun aclık doneminden sonra bu tur gıdaların tuketilmesi vucuda ağırlık verecek, bizi uykuya meyilli hale getirecek, halsiz bırakacak ve metabolizmamızın yavaşlamasına sebep olacak Tum bunlar sonucunda da oruc donemi boyunca kilo almamız da kacınılmaz olacaktır
Sahurda ise tok tutacağına inanılan borek, corek tarzı hamur işlerinden uzak durulmalıdır Cunku bunlar midede ağırlık hissine yol acıyor Ayrıca mide yanması, mide ekşimesi, mide ağrısı gibi mide rahatsızlıkları husule geliyor Sahurda ve iftarda vitamin ve mineral bakımından zengin olan meyve ve sebzelere yonelmelisiniz Bu sayede vucudun vitamin ve mineral dengesi bozulma ve hastalıklara karşı daha direncli hale gelirsiniz
İftar ve sahur arası 3 oğun şeklinde ayarlanmalıdır İftarda cok ağır besinler tuketmemeniz gerektiğini bilmeli ve bu oneriye sahurda da dikkat etmelisiniz İftar ve sahur arasında bol su tuketimine de ozen gosterin Sahurda su tuketimi en az 1 litre olmalıdır
h 3Ramazanda dikkat edilmesi gerekenler
Ramazan ayında oruc tutulmasından dolayı uzun saatler boyunca yaşanan aclık nedeniyle vucutta bir takım değişiklikler meydana gelecek ve bu değişiklikler arasında da en cok bireyler kan şekeri duşukluğunden yakınacaklardır Ayrıca ramazanda oruc sebebiyle halsizlik, baş ağrısı, mide ağrısı, uşume, dikkat yetersizliği gibi daha pek cok durum yaşanacaktır Tum bu durumları kolay bir şekilde atlatabilmek, aclığa karşı bedenimizi dinc tutabilmek, aklımızı işimize verebilmek icin uzmanların ramazanda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında yaptıkları acıklamaları sizlerle paylaşmak istedik
imagesramazandadikkatedilmesigerekenler5aea3ba7a3ff9Ramazanda nelere dikkat etmeli?
Uzun suren aclık sonrasında iftarda yediğimiz yiyeceklerin turlerine cok dikkat etmemiz gerektiğini soyleyen uzmanlar, ozellikle de karbonhidrat ve yuksek kalori iceren gıdalardan uzak durulması konusunda uyarılarda bulunuyorlar Cunku uzun aclık doneminden sonra bu tur gıdaların tuketilmesi vucuda ağırlık verecek, bizi uykuya meyilli hale getirecek, halsiz bırakacak ve metabolizmamızın yavaşlamasına sebep olacak Tum bunlar sonucunda da oruc donemi boyunca kilo almamız da kacınılmaz olacaktır
Sahurda ise tok tutacağına inanılan borek, corek tarzı hamur işlerinden uzak durulmalıdır Cunku bunlar midede ağırlık hissine yol acıyor Ayrıca mide yanması, mide ekşimesi, mide ağrısı gibi mide rahatsızlıkları husule geliyor Sahurda ve iftarda vitamin ve mineral bakımından zengin olan meyve ve sebzelere yonelmelisiniz Bu sayede vucudun vitamin ve mineral dengesi bozulma ve hastalıklara karşı daha direncli hale gelirsiniz
İftar ve sahur arası 3 oğun şeklinde ayarlanmalıdır İftarda cok ağır besinler tuketmemeniz gerektiğini bilmeli ve bu oneriye sahurda da dikkat etmelisiniz İftar ve sahur arasında bol su tuketimine de ozen gosterin Sahurda su tuketimi en az 1 litre olmalıdır
h 3Ramazanda dikkat edilmesi gerekenler