Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazanda Ezan Okunurken Su İçilir mi?

Ramazanda Ezan Okunurken Su İçilir mi?
0
144

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Hocam dün ezan 04:18 de ezan okunmuştu şimdi Ramazanda da aynı saatte okunacak diye kalktım sahur için kendime yemek hazırlıyordum hiç bir şey yemedim içmedim imsak vakti saat 03.30 da ezan okundu unutmuşum imsakta okunacağını ezanın. Bende bir bardak su içtim ezan okunurken orucum olmaz mı

2. Sorum: “Niyet ettim Allah rızası için oruç tutmaya” diye niyet ettim olur mu?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, normalde Ramazanda sabah ezanı okumadan 5 veya 10 dakika önceden yeme içmeyi kesmede fayda vardır. Ancak sorunuzda da belirttiğiniz gibi sizin durumunuz farklı bir durum. Siz geç kalmışsınız ve ezanın okunacağından haberiniz yoktu. Bu nedenle suyu içmenizde bir mahsur yoktur. Örneği bir kimse vaktinde sahura kalksa ve yemeğini yese sonra ezanı beklese ve ezan okunurken aklına su içmediği gelse yine su içebilir. Ancak bu gibi durumlardan uzak durulmalıdır.

2. Cevap: Niyetiniz gayet güzel devamlı bu şekilde niyet edebilirsiniz. Yüce Mevla’mız tuttuğunuz ve tutacağınıız oruçşarınzı kabul eylesin.

Similar threads

Sahurda sabah ezanı okunurken su içilir mi? Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Sahur ezanı bitene kadar su içilir mi? Sahurda ezan okunmaya başladığı aanda yenilip içilmeye son verilmesi gerekiyor. Ezan okunurken su içmenin orucu bozduğu söylenmekle birlikte, o gün niyet ederek oruç tutacak vatandaşlara, sabah ezanından öncesinde yeme ve içmeyi kesmesi önerilir. Imsakta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Ramazanda Sabah Ezanı Okunurken Su İçilir mi Sahurda Sabahtan Ezanı Okunurken Su İçilir mi Orucun başlangıcı olan imsağın atmasını haber veren ezan duyulduğunda yeme içmeyi bırakmalıyız Sahabeden biri Peygamber Efendimize; Ya Rasulallah ne zamana değin sahur yiyelim diye soruyor Peygamber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Ramazanda Ezan Okunurken Yemek Yemek Gunah Mı Ramazanda Ezan Okunurken Yemek Yemenin Gunahı Var Mı Normal gunlerde ezan okunurken yemek yenilebilir Ancak kasıt orucluyken ezan okunması ise burada asıl olcu,ezan değil saattir İmsak saati gelmişse ezan okunsun okunmasın yemek yiyemez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Ramazanda Ezan Okunurken Yemek Yemek Günah Mı Ramazanda Ezan Okunurken Yemek Yemek Yemenin Günahı Var Mı Adi günlerde ezan okunurken yemek yenilebilir Ancak gaye oruçluyken ezan okunması ise burada belli başlı ölçü,ezan değil saattir İmsak saati gelmişse ezan okunsun okunmasın yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt