Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan'da kilo almamak için dikkat edin

Ramazan'da kilo almamak için dikkat edin
0
48

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ramazanda kilo almamak için
Ramazanda Kilo Almayın'
Ramazan'da kilo almamak için uyarı edin
Ramazan ayında saatler süren açlık, ara öğünlerin olmayışı ve yemek yemek düzeninin ayrıntılarıyla değişmesine emrindeki olarak çoğunlukla kilo almak mecburi hale gelir Ama bu ayı kilo almadan atlatmak hatta eksik yiyerek fazlalıklardan kurtulmak mümkün

Sahurda varlıklı bir kahvaltı sofrası hazırlayın

Tam tahıllı ekmek, peynir, zeytin, eğer, şeker hastalığı vb sakıncası yoksa fazla tüketmemek kaydıyla, doğal reçel, bal ya da pekmez, domates, salatalık, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, tere, roka ve öteki yeşilliklerden oluşan bir kahvaltı sahur için kurtarıcıdır Bu kahvaltı karbonhidrat, yağ, protein, posa, vitamin ve mineraller içerdiğinden ayrıca dinç keza de kilo kontrolünüze yardımcıdır

Tahıllı ekmekli tost ya da sandviç, tercihen prebiyotik yoğurt, bol salata veya da sebze taşıyan bir öğün de yeniden doyurucu, sindirimi basit ve dengeli olacaktır

Aşırı yağ içermeyen sebze yemeği, çok tahıllı ekmek, tercihen prebiyotik veya yarım yağlıyağsız yoğurttan oluşan bir menü de yine dengeli, posa içerdiği için doyurucu bir yemek listesi oluşturabilir

Ayrıca, karbonhidrat, posa, vitamin ve mineral taşıyan; tam tahıllı besinler (bütün tahıllı kahvaltılık gevrekler veya müsliler, kepekli, yulaflı, çavdarlı veya fazla tahıllı ekmek vb ürünler), fazla miktarda olmayan meyve yerinde olabilir

İftarı 2 birim halinde yapın

Bütün gün baştan başa aç olmak kan şekerini aşırı düşüreceği için iftarı 2 ’ye bölmekte yarar vardır Ilk bölümde ''öğlen yemeği'' olarak düşünülen hafif bir öğün dinç olacaktır

Miktarlar ve içerikler kişilerin kilo, zirve, metabolizma hızı, ceset analizi, sıhhat durumları ve beğenilerine tarafından beslenme uzmanı tarafından dengelenmelmek üzere;

1 Su bardağı su ile orucunuzu açın

18 Orta zirve pide ya da 1 dilim bütün tahıllı ekmek + 1 kibrit kutusu (30g) peynir + 12 adet zeytin

İsterseniz, denemek istediğiniz ya da özlediğiniz farklı bir iftariyeliğin tadına bakabilirsiniz

12 kase çorba: Çorba bilhassa sindirimi kolay olduğu için, beslenmeye uzun süre ara verilmesinin ardındaki zahmetsizce sindirilecektir Sindirim sistemi çalışmasına uzun süre ara verdiğinde eksilen sindirim enzimleri akıcı formdaki çorbayla aktive olacağından fazla artı zorlanmayacaktır

Başlangıcın arkasından yemeğe yaklaşık 45 dk1 saat ara verip öteki öğüne geçeblirsiniz

2 bölüm akşam yemeği: Sağlıklı bir sebze veya et yemeği tüketin

Aşırı yağ içermeyen sebze yemeği, tahıllı ekmek, tercihen prebiyotik ya da yarım yağlıyağsız yoğurttan oluşan bir yemek listesi de yeniden dengelenmiş, posa içerdiği için doyurucu bir mönü oluşturabilir Eğer sebze yemeğinize patates havuç bezelye eklemediyseniz yerinde porsiyonda tam tahıllı ekmek ya da pide, karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineraller ve posayı yani tüm beslenme gruplarını yeterli miktarlarda içerdiği için dengelenmiş bir öğün olacaktır Etli sebze yemeği hazırlıyorsanız içine yağ koymanıza lüzum yoktur

Yerinde porsiyonda et tavuk balık peynir ton balığı ile beraberinde bol salata, tahıllı ekmek, bol salata (salataya 1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı, sınırsız limon eklenebilir Salatanızda azami 1 minik patates ya da 34 kaşık bezelye ya da 1 minik havuç veya 2 kaşık mısır olabilir İlaveten uygun porsiyonda tam tahıllı ekmek veya pide yenilebilir

Akşam yemeğinden 1,52 saat sonra ara öğün yapın

Ara öğün tüketilmesi sağlıklıdır Unutmayın, tatmin edici ve dengeli gıda, her öğünde (mümkünse ara öğünlerde bile) tüm gıda gruplarından tüketmekle mümkündür Prebiyotik veya light yoğurtla ya da light dondurma ile tüketilecek meyve dürüst ara öğün seçeneği olabilir Yine yetişkinler için light süt ve doğal tatlandırıcı ile hazır ramazanın geleneksel tatlısı güllaç da seçim edilebilir

Kayda Değer öneriler

Mutlaka sahura kalkın Kahvaltı dek kayda değer olduğunu unutmayın

asgari 3 öğün (mümkünse 4 öğün) yemeğe dikkat edin

Yemeklerinizin muhtemel olduğu dek az tuzlu ve eksik şekerli olmasına dikkat edin

Uzun vakit istek ve besin alımı olabilecek sürenin kısıtlı olması sebebiyle sıvı alımına fazla uyarı edin En azından 1,5–2,0 lt su içmeniz böbrek sağlığınız için oldukça önemlidir

Özellikle uzun zaman açlık sonrası sindirim sisteminin rahatsız olmaması için, öğünlerinizi mutlaka çok minik lokmalar halinde ve yavaş yavaş yiyin

Ramazan ’da konstipasyon (kabızlık) yaşanma sıklığı sindirim sisteminin uzun süre çalışmaması nedeniyle artar Bilhassa bol posa içeren, sebze yemeği ve salata, porsiyonuna uyarı ederek meyve, tam tahıllı ekmek, prebiyotik yoğurt tüketimleri, yeterli su+istikrarsız alımı ve ahenkli fiziksel aktivite bu şikayeti minimuma indirmeye tezgâhtar olacaktır

Fiziki aktivitelerin, ramazanda uzun süren özlem sebebiyle zorlaşan bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığı önleyici, insulin duyarlılığını arttırarak kan şekeri dengeleyici ve iyi kolesterolü yükseltip, kötü kolesterolü azaltıcı ve kilo kaybetmeye asistan olduğunu unutulmayın İftardan, minimum 45 dakika veya 1 saat sonra, orta tempoda 20 – 30 dakika yürüyüş yapmaya çalışın

5 zeytinin 1 tatlı kaşığı yağ yerine geçtiğini unutmayın İsterseniz yağ hakkınız yerine zeytin tüketebilirsiniz Tuzsuz zeytin tüketmeye özen gösterin

Kızartmalardan, kavurmalardan, hazırlanmış meyve suları vb şekerli içeceklerden, fazla yağlı börek ve ağır hamur tatlılarının fazla tüketiminden uzaktan durmalısınız Ağır, yağlı yiyecekler içermeyen öğünler planlamalısınız


Nehir, kahve, kola gibi kafeinli ve gazlı içecekler, aşırı tüketildiğinde uykusuzluk, sindirim ve mide problemleri, yürek ritim bozukluklarına niçin olabilir böylece sahurda tüketimi önerilmez Ayrıca, çayın yemekten 45 dk önce ya da daha sonra içilmesi kuralına yerinde davranılmadığında kırmızı ette yer alan demiri bağlayarak, emilimini engeller O yüzden iftarda isteniyor ise esas öğünden 45 dakika sonradan, muhtemel olduğu değin açık ve limonlu olarak içilebilir Yeniden şekerli yapay meyve suları yerine, meyvenin kendi tadıyla pişmiş doğal komposto ve limonataları tercih edin *
 

Similar threads

Oruç tutarken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ağız ve diş sıhhati. Bilirkişilere nazaran çürükleri ve kokuyu engellemek için anti bakteriyel gargara yahut ağız spreyi kullanılmalı. Ağız ve dişler, sistemli olarak denetim edilmesi gereken noktalarımız arasında. Eksperlere nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Mevsimlerden yaz aylarına denk gelen ramazan ayı, uzun süren açlık ve susuzluk sebebiyle metabolizmanızı yavaşlatabilir. Ziyafet şekline gelen iftar sofraları, fazla kalorili ve yağlı yiyecekler mide bağırsak problemlerine yol açabileceği gibi kilo almaya da neden olabilir. Aslına ramazan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Ramazanda Kilo ALmamak İçin Mutlaka Sahura Kalkın Ramazanda sahura kalkmadan tutulan oruç kilo aldırıyor! Ramazanda alınan kiloların nedeninin “yanlış tutulan oruç olduğunu belirten uzmanlar, bu dönemde istikrarsız ve posa alımının artırılması, hareketlerin kısıtlanmaması ve en düşük 4 öğün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Ramazan ayında beslenme tarzının değişmesi ile kilo şikayetleri de artmaktadır.Uzun yaz saatleri ve açlık nedeniyle halsizlik ve buna bağlı olarak hareketsizlik bu şikayetlerin temel nedenini oluşturur.Oruç tutulan bir ay boyunca yapacağınız yanlış besin/beslenme seçimleri sağlıklı bireyler için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Dengeli besleniyor musunuz? Her ana ve ara öğünde doğru karbonhidrat, yağ ve protein dengesini sağlamak, vücudunuzdan yağ kaybını hızlandırmak için yapabileceğiniz en doğru harekettir. Sık yapılan hatalar: - Kahvaltıda karbonhidrat ağırlıklı beslenmek ve yeterli protein almamak - Öğle ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt