iltasyazilim
FD Üye
Ramazan ayında ahenkli yemek yemek ve sofraların varlıklı menüyle donatılması kilo sorununu da arttırıyor
Uzmanlar, Ramazan'da kilo almadan bayramı karşılamanın muhtemel olduğunu belirtiyor
Yakında Olacak Olan Ramazan Ayı'nda gün baştan başa oruç tutarak aç kalanlar, akşam iftarda fazla yedikleri için isteksizce de olsa kilo alıyor
Ramazan'ın başlaması ile birlikte bireylerin besin alışkanlıklarının değiştiğini söyleyen Gıda ve Perhiz Uzmanı Diyetisyen Nurdan Camcı, Ramazan Ayı'nda oruç tutmaya ast olarak günlük tüketilen öğün sayısı ve tüketilen su miktarı azalmakta, öğünlerde tüketilen besin çeşitlerinde şansın dönmesi meydana gelmektedir Ramazan ayında beslenmemize dikkat ederek daha dinç bir şekilde ve bulunduğumuz kiloyu koruyarak, en önemlisi de kilo kazanımı olmadan bayramı karşılayabilirizdedi
Ramazan ayında öğün sayısının en düşük 4 tercihen 5 (Sahur, İftar açılışı, İftar yemeği, Gece yatmadan önce iki ara öğün olacak şekilde) olacak şekilde planlanması gerektiğini aktaran Diyetisyen Nurdan Camcı, sahurda sadece su içerek niyetlenmenin veya gece yatmadan önce yemek yemek yemenin son derece zararlı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı Ramazan ayı boyunca, aç kalınan sürenin azalmasını sağlamak ve metabolizmanın hızını yavaşlatmak için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini bildiren Camcı, Bu ay içerisinde cisim açlığa ve yemek yeme saatlerine kendini adapte ettikten daha sonra harcanan günlük enerjiyi düşürerek az yakmaya, dolayısı ile metabolizmamız yavaşlamaya başlar Bu durumda normalde yediklerimizi azaltmamız gereklidir Porsiyon miktarlarını pozitif arttırmadan ve yediklerimizin içeriğinde yer alan gıda maddelerine (yağ, karbonhidrat, protein, vitamin, mineral) uyarı ederek ve en önemlisi de pişirme yöntemlerinden dinç olanları seçerek bir beslenme şekli oluşturmalıyızdiye konuştu
Erişkin bir bireyin sıradan su ihtiyacının 225 litre arasında olduğunu hatırlatan Camcı, oruç tutarken vücudun uzun süre susamış kalacağı için, iftar ve sahur aralarında bol su içilmeye özen göstermelisi gerektiğini ifade etti Nurdan Camcı, Yeterli ve dengelenmiş beslenmenin belli başlı prensiplerinden biri olan sebze ve meyve tüketiminin ramazan ayında azalabileceğini, ancak vücudun gereksinimi olan vitamin ve minerallerin karşılanabilmesi için günde asgari 5 porsiyon sebzemeyve tüketiminin sağlanması gerektiğinin altını çizdi
Camcı, Ramazan ayı süresince ağırlık denetimine katkıda bulunmak için iftar ardından kısa yürüyüşler yapmanın da metabolizma için faydalı olacağını açıklama etti
Alıntı *
Uzmanlar, Ramazan'da kilo almadan bayramı karşılamanın muhtemel olduğunu belirtiyor
Yakında Olacak Olan Ramazan Ayı'nda gün baştan başa oruç tutarak aç kalanlar, akşam iftarda fazla yedikleri için isteksizce de olsa kilo alıyor
Ramazan'ın başlaması ile birlikte bireylerin besin alışkanlıklarının değiştiğini söyleyen Gıda ve Perhiz Uzmanı Diyetisyen Nurdan Camcı, Ramazan Ayı'nda oruç tutmaya ast olarak günlük tüketilen öğün sayısı ve tüketilen su miktarı azalmakta, öğünlerde tüketilen besin çeşitlerinde şansın dönmesi meydana gelmektedir Ramazan ayında beslenmemize dikkat ederek daha dinç bir şekilde ve bulunduğumuz kiloyu koruyarak, en önemlisi de kilo kazanımı olmadan bayramı karşılayabilirizdedi
Ramazan ayında öğün sayısının en düşük 4 tercihen 5 (Sahur, İftar açılışı, İftar yemeği, Gece yatmadan önce iki ara öğün olacak şekilde) olacak şekilde planlanması gerektiğini aktaran Diyetisyen Nurdan Camcı, sahurda sadece su içerek niyetlenmenin veya gece yatmadan önce yemek yemek yemenin son derece zararlı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı Ramazan ayı boyunca, aç kalınan sürenin azalmasını sağlamak ve metabolizmanın hızını yavaşlatmak için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini bildiren Camcı, Bu ay içerisinde cisim açlığa ve yemek yeme saatlerine kendini adapte ettikten daha sonra harcanan günlük enerjiyi düşürerek az yakmaya, dolayısı ile metabolizmamız yavaşlamaya başlar Bu durumda normalde yediklerimizi azaltmamız gereklidir Porsiyon miktarlarını pozitif arttırmadan ve yediklerimizin içeriğinde yer alan gıda maddelerine (yağ, karbonhidrat, protein, vitamin, mineral) uyarı ederek ve en önemlisi de pişirme yöntemlerinden dinç olanları seçerek bir beslenme şekli oluşturmalıyızdiye konuştu
Erişkin bir bireyin sıradan su ihtiyacının 225 litre arasında olduğunu hatırlatan Camcı, oruç tutarken vücudun uzun süre susamış kalacağı için, iftar ve sahur aralarında bol su içilmeye özen göstermelisi gerektiğini ifade etti Nurdan Camcı, Yeterli ve dengelenmiş beslenmenin belli başlı prensiplerinden biri olan sebze ve meyve tüketiminin ramazan ayında azalabileceğini, ancak vücudun gereksinimi olan vitamin ve minerallerin karşılanabilmesi için günde asgari 5 porsiyon sebzemeyve tüketiminin sağlanması gerektiğinin altını çizdi
Camcı, Ramazan ayı süresince ağırlık denetimine katkıda bulunmak için iftar ardından kısa yürüyüşler yapmanın da metabolizma için faydalı olacağını açıklama etti
Alıntı *