Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz
Ramazanda Beslenme Nasıl Olmalı
Oldukca sıcak Yaz aylarına denk gelen Ramazanda beslenme konusunda dikkatli olmak gerekiyor Ozellikle Ramazan ayı boyunca sahurda ve iftarda yiyip ictiklerimize cok dikkat etmeliyiz
Ramazan ayında coğumuz nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmiyoruz En onemli sorun ise uzun sure ac kaldığımız icin daha cok yemek yiyebiliyoruz Ozellikle de yağlı ve kalorili yiyecekler tukettiğimiz zaman bu durum bir takım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor
Sahurda beslenme nasıl olmalı?
*Sahurda acıdan, baharattan ve tuzdan uzak durun Cunku bunlar sindirimi hızlandırır ve daha cabuk acıktırır
* Pirinc pilavının yerine bulgur pilavı yiyin Pirincte buyuk oranda nişasta bulunduğu icin, hızla kana karışır Bu da hem şekerinizin duşmesine, hem de cabuk acıkmanıza neden olur
*Hamur işlerini ve beyaz ekmek tuketmemeye calışın Cunku kan şekerini hızlı yukseltir ve hızlı duşurur Onun yerine kepek ekmek tuketirseniz sizi daha uzun sure tok tutar
* Eğer hipoglisemi şikayetiniz varsa, icinde bol miktarda nişasta bulunan patates tam bir mucizedir Patates kan şekerini dengeler Sahurda 2 adet haşlanmış patates yerseniz, hem sizi tok tutar, hem de hipoglisemiyi onler
*Siyah kuru uzumun iri cekirdekli olanını tercih edin Ozellikle cekirdeği cok şifalıdır Onu yiyin Eğer şeker hastası iseniz sadece cekirdeğini yiyin
*Yeşil mercimek, protein bakımından etteki proteine eş değerli tek besindir Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz Ayrıca kolesterolu ve trigliseridi duşurur
Ramazanda Beslenme Nasıl Olmalı
Oldukca sıcak Yaz aylarına denk gelen Ramazanda beslenme konusunda dikkatli olmak gerekiyor Ozellikle Ramazan ayı boyunca sahurda ve iftarda yiyip ictiklerimize cok dikkat etmeliyiz
Ramazan ayında coğumuz nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmiyoruz En onemli sorun ise uzun sure ac kaldığımız icin daha cok yemek yiyebiliyoruz Ozellikle de yağlı ve kalorili yiyecekler tukettiğimiz zaman bu durum bir takım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor
Sahurda beslenme nasıl olmalı?
*Sahurda acıdan, baharattan ve tuzdan uzak durun Cunku bunlar sindirimi hızlandırır ve daha cabuk acıktırır
* Pirinc pilavının yerine bulgur pilavı yiyin Pirincte buyuk oranda nişasta bulunduğu icin, hızla kana karışır Bu da hem şekerinizin duşmesine, hem de cabuk acıkmanıza neden olur
*Hamur işlerini ve beyaz ekmek tuketmemeye calışın Cunku kan şekerini hızlı yukseltir ve hızlı duşurur Onun yerine kepek ekmek tuketirseniz sizi daha uzun sure tok tutar
* Eğer hipoglisemi şikayetiniz varsa, icinde bol miktarda nişasta bulunan patates tam bir mucizedir Patates kan şekerini dengeler Sahurda 2 adet haşlanmış patates yerseniz, hem sizi tok tutar, hem de hipoglisemiyi onler
*Siyah kuru uzumun iri cekirdekli olanını tercih edin Ozellikle cekirdeği cok şifalıdır Onu yiyin Eğer şeker hastası iseniz sadece cekirdeğini yiyin
*Yeşil mercimek, protein bakımından etteki proteine eş değerli tek besindir Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz Ayrıca kolesterolu ve trigliseridi duşurur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.