Ramazanda Nasıl İnce Kalırız?
Ramazanda sağlıklı ve ince kalmanın Yolları Nedir?
Ramazanda sağlıklı ve ince kalmak icin 10 Altın Kural Nedir?
10 Kural Ramazanda sağlıklı ve ince kalmanız icin
Bircoğumuz ramazan doneminde zayıflayacağını duşunur ancak metabolizmamızın yavaşlaması nedeniyle coğumuz kilo alırız Zayıflamayı başaranlar ise sağlıklı doku olan; kas ve kemikleri kaybedenlerdir Oysa Sağlıklı ve ince kalabilmenin cok basit kuralları var:
1) 25 lt su icin:
Ozellikle ramazanda su kaybımız daha belirgin olacak bu nedenle vucudumuz da odem tutmaya meyil gosterecek; bu nedenle iftarla sahur arası en az 25 lt su icin; bu suyun 1 bardağı orucu hurma veya zeytinle actıktan hemen sonra ılık bir ballı limonlu su olmalı ki kan şekerimiz duzenlensin En az 3 fincanı da rezene cayı olmalı ki mide rahatsızlığı gaz ve şişkinlik yaşamayalım Siyah cayın beyindeki susama merkezini baskılayıp bize su icmeyi unutturduğunu da goz onunde bulundurun ve ramazanda siyah cayı kesin veya cok acık olarak 1 ila 2 fincan tuketin Ozellikle Meyan koku doğal kortizon icerdiğinden sizi destekleyebilir; ılık suyun icine az miktarda meyan koku ekleyerek; iftar ve sahurda birer cay bardağı icebilirsiniz
2) Baharatları ramazanda azaltın:
Tarcının kan şekeri duzenleme ozelliği olduğu icin tarcını ozellikle kompostolarda kabuk tarcın olarak bolca tuketin ama diğer baharatlar bu donemde cok uygun olmayacaktır; ozellikle acılardan kesinlikle kacın Kimyon sindirimi rahatlattığı icin az miktarda kimyon ekleyebilirsiniz Zerdecal ise safra kesesini desteklediğinden yine az miktarda tuketilebilir ancak diğer baharatlardan kacınmanızı oneririm
3) İftarı corbasız yapmayın:
Ozellikle sıcaklarda oruc tutacağımız bu gunlerde sebze corbaları en onemli besin kaynaklarından biri ve midemize de ilk giren besinlerden olmalı ki sindirimimiz daha rahat olsun Havanın daha da sıcak olduğu gunlerde taze naneli bir yoğurt corbası da iyi bir secenek olacaktır
4) İftar ve sahurda yemekleri yavaş yavaş ve cok ciğneyerek yiyin:
Doyma hissinin ağzımıza attığımız ilk lokmadan tam 13 dk sonra beyine ulaştığını unutmayın; corbadan sonra ana yemeğe gecmeden once en az 34 dk ara verin
Ramazanda sağlıklı ve ince kalmanın Yolları Nedir?
Ramazanda sağlıklı ve ince kalmak icin 10 Altın Kural Nedir?
10 Kural Ramazanda sağlıklı ve ince kalmanız icin
Bircoğumuz ramazan doneminde zayıflayacağını duşunur ancak metabolizmamızın yavaşlaması nedeniyle coğumuz kilo alırız Zayıflamayı başaranlar ise sağlıklı doku olan; kas ve kemikleri kaybedenlerdir Oysa Sağlıklı ve ince kalabilmenin cok basit kuralları var:
1) 25 lt su icin:
Ozellikle ramazanda su kaybımız daha belirgin olacak bu nedenle vucudumuz da odem tutmaya meyil gosterecek; bu nedenle iftarla sahur arası en az 25 lt su icin; bu suyun 1 bardağı orucu hurma veya zeytinle actıktan hemen sonra ılık bir ballı limonlu su olmalı ki kan şekerimiz duzenlensin En az 3 fincanı da rezene cayı olmalı ki mide rahatsızlığı gaz ve şişkinlik yaşamayalım Siyah cayın beyindeki susama merkezini baskılayıp bize su icmeyi unutturduğunu da goz onunde bulundurun ve ramazanda siyah cayı kesin veya cok acık olarak 1 ila 2 fincan tuketin Ozellikle Meyan koku doğal kortizon icerdiğinden sizi destekleyebilir; ılık suyun icine az miktarda meyan koku ekleyerek; iftar ve sahurda birer cay bardağı icebilirsiniz
2) Baharatları ramazanda azaltın:
Tarcının kan şekeri duzenleme ozelliği olduğu icin tarcını ozellikle kompostolarda kabuk tarcın olarak bolca tuketin ama diğer baharatlar bu donemde cok uygun olmayacaktır; ozellikle acılardan kesinlikle kacın Kimyon sindirimi rahatlattığı icin az miktarda kimyon ekleyebilirsiniz Zerdecal ise safra kesesini desteklediğinden yine az miktarda tuketilebilir ancak diğer baharatlardan kacınmanızı oneririm
3) İftarı corbasız yapmayın:
Ozellikle sıcaklarda oruc tutacağımız bu gunlerde sebze corbaları en onemli besin kaynaklarından biri ve midemize de ilk giren besinlerden olmalı ki sindirimimiz daha rahat olsun Havanın daha da sıcak olduğu gunlerde taze naneli bir yoğurt corbası da iyi bir secenek olacaktır
4) İftar ve sahurda yemekleri yavaş yavaş ve cok ciğneyerek yiyin:
Doyma hissinin ağzımıza attığımız ilk lokmadan tam 13 dk sonra beyine ulaştığını unutmayın; corbadan sonra ana yemeğe gecmeden once en az 34 dk ara verin