nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Ramazan Ayında Sofra Düzeni
Ramazanda Sofra Düzeni Nasıl Olmalı
Türkler'deki yemek yemek kültürü ve sofra adabı bugün bile fazla ileri dediğimiz ve medeniyette çağ atlamış denilen hiçbir kalabalık ve ülkede mevcut değildir
Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, Türk mutfağının en benzersiz buluşlarının ve değişik tatların vitrini özelliğini de taşır İftarda ve sahurda düzenlenen sofralar, keza ailenin bir araya geldiği, ayrıca de bambaşka bir yemek düzeninin oluştuğu tanrısal ayın sevinç doymuş zamanlarıdır
Ramazanda iftar sofraları, bütün aile fertlerini ve dostları bir araya getirir Başlıca yemek iftariyelik olarak, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, evde yapılmış ekmek, hurma, reçel çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, sucuk, pastırma, kuru meyve çeşitleri ile başlar
İftar menüsünde börekler, tatlılar, içli pilavlar, kızartmalar, turşular, pideler vs baş tacı olarak yerlerini alırlar Fakat uzun zaman açlıktan çıkmış bir mideye bir anda yüklenilirse, sindirim sistemi ve yürek yorulur ve kan basıncı aniden yükselir İşte bu sebepten nedeniyle iftar ve sahur yemeklerinde sindirimi basit, hafif fakat vücut metabolizmasını fazla yormayan ve faydalı olan besinler tercih edilmesinden avantaj vardır *
Ramazanda Sofra Düzeni Nasıl Olmalı
Türkler'deki yemek yemek kültürü ve sofra adabı bugün bile fazla ileri dediğimiz ve medeniyette çağ atlamış denilen hiçbir kalabalık ve ülkede mevcut değildir
Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, Türk mutfağının en benzersiz buluşlarının ve değişik tatların vitrini özelliğini de taşır İftarda ve sahurda düzenlenen sofralar, keza ailenin bir araya geldiği, ayrıca de bambaşka bir yemek düzeninin oluştuğu tanrısal ayın sevinç doymuş zamanlarıdır
Ramazanda iftar sofraları, bütün aile fertlerini ve dostları bir araya getirir Başlıca yemek iftariyelik olarak, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, evde yapılmış ekmek, hurma, reçel çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, sucuk, pastırma, kuru meyve çeşitleri ile başlar
İftar menüsünde börekler, tatlılar, içli pilavlar, kızartmalar, turşular, pideler vs baş tacı olarak yerlerini alırlar Fakat uzun zaman açlıktan çıkmış bir mideye bir anda yüklenilirse, sindirim sistemi ve yürek yorulur ve kan basıncı aniden yükselir İşte bu sebepten nedeniyle iftar ve sahur yemeklerinde sindirimi basit, hafif fakat vücut metabolizmasını fazla yormayan ve faydalı olan besinler tercih edilmesinden avantaj vardır *