Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazanda Sofra Düzeni

Ramazanda Sofra Düzeni
0
173

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ramazan Ayında Sofra Düzeni



Ramazanda Sofra Düzeni Nasıl Olmalı

Türkler'deki yemek yemek kültürü ve sofra adabı bugün bile fazla ileri dediğimiz ve medeniyette çağ atlamış denilen hiçbir kalabalık ve ülkede mevcut değildir

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, Türk mutfağının en benzersiz buluşlarının ve değişik tatların vitrini özelliğini de taşır İftarda ve sahurda düzenlenen sofralar, keza ailenin bir araya geldiği, ayrıca de bambaşka bir yemek düzeninin oluştuğu tanrısal ayın sevinç doymuş zamanlarıdır

Ramazanda iftar sofraları, bütün aile fertlerini ve dostları bir araya getirir Başlıca yemek iftariyelik olarak, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, evde yapılmış ekmek, hurma, reçel çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, sucuk, pastırma, kuru meyve çeşitleri ile başlar

İftar menüsünde börekler, tatlılar, içli pilavlar, kızartmalar, turşular, pideler vs baş tacı olarak yerlerini alırlar Fakat uzun zaman açlıktan çıkmış bir mideye bir anda yüklenilirse, sindirim sistemi ve yürek yorulur ve kan basıncı aniden yükselir İşte bu sebepten nedeniyle iftar ve sahur yemeklerinde sindirimi basit, hafif fakat vücut metabolizmasını fazla yormayan ve faydalı olan besinler tercih edilmesinden avantaj vardır *
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt