Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazani Karsilamak

Ramazani Karsilamak
0
41

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ramazani Karsilamak Arial, Comic Sans MS, Tahoma, Verdana Times New Roman, Times, serifRAMAZANI KARŞILAMAK​ Arial, Comic Sans MS, Tahoma, Verdana Aziz mü'minler! Rahman ve Rahîm olan ulu Allah'ın bizlere sayısız nimetlerinden biri de Pazartesi günü idrak edeceğimiz Ramazan Ayıdır Ramazan ayı hakla batılın, hidayetle sapıklığın, iyilikle kötülüğün birbirinden ayırt edildiği aydır O'nun hakkında Rasüli Ekrem (sav) şöyle buyururlar: Oruç da, Kur'an da kıyamet gününde mü'mine şefaat edecektir Oruç diyecek ki: Rabbim ben oruçluyu gündüzleri yemekten, içmekten ve tabii zevklerden alıkoydum; beni hakkında şefaatçi kıl! Kur'an da şöyle diyecek: Rabbim ben Kur'an okuyan kulunu geceleri uyku ve istirahatından alıkoydum; ona şefaat etmeme müsade ver! Bunun üstüne oruçla Kur'an'ın bu niyazları kabul edilerek şefaat edeceklerdir1 Muhterem Mü'minler! Ramazan ayı, bir takvim maddesel ve manevi kirlerden, hastalıklardan temizlenebileceğimiz bir aydır Biz bu ayda yemek yemek, içmek gibi natürel ve meşru arzularımızla uğraş ederiz oysa günah ve yasak zevklerimizi terketme iradesini kazanabilelim Ramazan ayı insanî duygularımızın kuvvetleneceği, hislerimizin inceleceği, şuurumuzun derinleşeceği bir nezaket ayıdır Peygamber Efendimiz bir hutbesinde şöyle buyurmuşlardır: Ey halk müziği! Büyük ve mübarek bir ay sizi gölgesi altına almıştır Bir ay oysa, içinde bin aydan daha bahtı açık olan bir gece, Kadir gecesi vardır Bir ay oysa Allah, gündüz orucunu farz, gece ibadetini teravihi sünnet kılmıştır Bu ayda bir iyilik yapan, başka zamanlarda bir farzı yerine getirmiş gibi sevap kazanır Bu ayda bir farzı yerine getiren kimse de diğer aylarda yetmiş farz eda etmiş gibi olurRamazan dayanıklılık ayıdır, sabrın mükafatı ise cennettir Ramazan denklik ayıdır, mü'minin rızkının çoğalacağı bir aydır Kim bu ayda bir oruçluya iftar verirse, bu davranışı günahlarının affedilmesine, kendisinin cehennemden kurtulmasına vesile olabilir bununla beraber iftar verilenin sevabı da onun payından eksilmemek şartıyla kendisine verilir, Ashabı Kiram: Ya Resülallah, hepimiz oruçluya iftar verecek şey bulamayız, dedilerResüli Ekrem: Allah bu sevabı, oruçluyu, bir tadımlık süt, bir hurma adam başına veya bir yudum su île iftar ettirene de verirdedi Ve devamla şöyle buyurdu: Kim bir oruçluyu doyurursa, Allah ona kıyamet gününde benim kevserimden böylece bir şerbet içirir ama cennete girinceye kadar susamaz Ramazan ayı, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ateşten, kurtulma ayıdır Kim o ayda çalıştırdığı kişilere rahat sağlarsa Allah o kimseyi de affeder ve ateşten korur  

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt