iltasyazilim
FD Üye
Ramazanın Vazgeçilmezi İskilip Usulü Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kasesi keşkek
*250 gr et
*1 adet küçük boy soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates
*Yarım yemek kaşığı salça
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*Soğuk su (çömleğin büyüklüğüne göre değişir, benim çömleğim 11 su bardağı soğuk su aldı)
Ramazanın Vazgeçilmezi İskilip Usulü Keşkek Tarifi Yapılışı Öncelikle keşkek 23 kez iyice yıkanır ve çömleğin içine alınır et 4 parçaya bölünerek çömleğe eklenirSoğan, biber ve domates doğranarak çömleğe eklenir, salça, tereyağ, zeytinyağ da eklendikten sonra hiç karıştırmadan, çömlek dolana kadar soğuk su eklenirÜzeri alüminyum folyo ile kaplanır ve kapağı kapatılırKaynayana kadar yüksek ateşte, sonra en kısık ayara alınarak suyunu tamamen çekene kadar pişirilirPişmesi ortalama 5 saat sürüyor, ama ben yine de her 2 saatte bir kontrol etmenizi tavsiye ederimBurada önemli olan detay hiç bir şekilde keşkeği pişene kadar karıştırmamaktır Ben keşkek piştikten sonra da 15 dakika üzerinin kızarması için fırına attım sizde isteğe bağlı olarak yapabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
*1 yemek kasesi keşkek
*250 gr et
*1 adet küçük boy soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates
*Yarım yemek kaşığı salça
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*Soğuk su (çömleğin büyüklüğüne göre değişir, benim çömleğim 11 su bardağı soğuk su aldı)
Ramazanın Vazgeçilmezi İskilip Usulü Keşkek Tarifi Yapılışı Öncelikle keşkek 23 kez iyice yıkanır ve çömleğin içine alınır et 4 parçaya bölünerek çömleğe eklenirSoğan, biber ve domates doğranarak çömleğe eklenir, salça, tereyağ, zeytinyağ da eklendikten sonra hiç karıştırmadan, çömlek dolana kadar soğuk su eklenirÜzeri alüminyum folyo ile kaplanır ve kapağı kapatılırKaynayana kadar yüksek ateşte, sonra en kısık ayara alınarak suyunu tamamen çekene kadar pişirilirPişmesi ortalama 5 saat sürüyor, ama ben yine de her 2 saatte bir kontrol etmenizi tavsiye ederimBurada önemli olan detay hiç bir şekilde keşkeği pişene kadar karıştırmamaktır Ben keşkek piştikten sonra da 15 dakika üzerinin kızarması için fırına attım sizde isteğe bağlı olarak yapabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.