Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazanın Vazgeçilmezi İskilip Usulü Keşkek

Ramazanın Vazgeçilmezi İskilip Usulü Keşkek
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ramazanın Vazgeçilmezi İskilip Usulü Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

*1 yemek kasesi keşkek
*250 gr et
*1 adet küçük boy soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates
*Yarım yemek kaşığı salça
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*Soğuk su (çömleğin büyüklüğüne göre değişir, benim çömleğim 11 su bardağı soğuk su aldı)

Ramazanın Vazgeçilmezi İskilip Usulü Keşkek Tarifi Yapılışı Öncelikle keşkek 23 kez iyice yıkanır ve çömleğin içine alınır et 4 parçaya bölünerek çömleğe eklenirSoğan, biber ve domates doğranarak çömleğe eklenir, salça, tereyağ, zeytinyağ da eklendikten sonra hiç karıştırmadan, çömlek dolana kadar soğuk su eklenirÜzeri alüminyum folyo ile kaplanır ve kapağı kapatılırKaynayana kadar yüksek ateşte, sonra en kısık ayara alınarak suyunu tamamen çekene kadar pişirilirPişmesi ortalama 5 saat sürüyor, ama ben yine de her 2 saatte bir kontrol etmenizi tavsiye ederimBurada önemli olan detay hiç bir şekilde keşkeği pişene kadar karıştırmamaktır Ben keşkek piştikten sonra da 15 dakika üzerinin kızarması için fırına attım sizde isteğe bağlı olarak yapabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt