iltasyazilim
FD Üye
Ramazanoğlu Tatlısı Tarifi
Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta
Yarım nehir kaşığı tuzlu
Şerbet için araç gereç: 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 nehir kaşığı vanilya
Yapılışı
İşe şerbeti hazırlayarak başlamakta yarar var Önce, şeker ile suyu kaynatın Ateşten almaya yakın da, limon suyunu ilâve edin Bir iki dakika daha kaynattıktan sonradan, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin
Pirinci haşlayın Ve, en ince ayrıntısına kadar ezin veya blendırdan geçirin Tencerede sütü kaynatın İçine, 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, çekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilâve edin Çırpma teli ile aralıksız karıştırarak kısık ateşte pişrin
Pirinçli karışımı, soğuttuktan sonra, mikserde çırptığınız yumurtaları aktarın giderken, bir fırın tepsisini yağlayın Bu tatlıyı tepsiye olduğu gibi yayınlama Takriben 23 parmak kalınlığında bir tabaka oluşacaktır Tepsiyi, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene değin pişirin *
Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta
Yarım nehir kaşığı tuzlu
Şerbet için araç gereç: 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 nehir kaşığı vanilya
Yapılışı
İşe şerbeti hazırlayarak başlamakta yarar var Önce, şeker ile suyu kaynatın Ateşten almaya yakın da, limon suyunu ilâve edin Bir iki dakika daha kaynattıktan sonradan, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin
Pirinci haşlayın Ve, en ince ayrıntısına kadar ezin veya blendırdan geçirin Tencerede sütü kaynatın İçine, 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, çekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilâve edin Çırpma teli ile aralıksız karıştırarak kısık ateşte pişrin
Pirinçli karışımı, soğuttuktan sonra, mikserde çırptığınız yumurtaları aktarın giderken, bir fırın tepsisini yağlayın Bu tatlıyı tepsiye olduğu gibi yayınlama Takriben 23 parmak kalınlığında bir tabaka oluşacaktır Tepsiyi, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene değin pişirin *