Rambutan Meyvesi,
imagesrambutanmeyvesi5ad172b1a2b85
imagesrambutanmeyvesi5ad172b375a8e
Rambutanın Ozellikleri?
Rambutan Anavatanı Malaya yarım adası olduğu tahmin edilen bir ağac olup 9 m yuksekliğe kadar boylanır ve meyveleri salkım halinde oluşur Meyvelerin dış kabuklarının rengi, sarı ile kırmızı arasında değişir ve uzerlerinde ucları sivri ve yumuşak dikenleri bulunur Kabuğun altındaki meyve eti acık sarı renkte ve kolaylıkla ısırılamayacak kadar sert olduğundan meyve emilmek sureti ile tuketilir Rambutan' ın buyukluğu bir kucuk elma kadar olup, lezzet ve kokusu cinslerine gore tatlı, ekşimsi ve ekşi arasında değişir Bu meyve ağacı, yetişmesi icin yağışlı ve homojen bir hava nemi gosteren, yani tamamıyla tropik bir iklim istemektedir Ancak Antalya ili Gazipaşa ilcesinde de rahatca yetiştirilmektedir En tutulan cinslerinde, meyve etinden kolaylıkla ayrılabilen cekirdekleri olan Rambutan ağacları, senede biri buyuk ve biri ufak olmak uzere iki urun verirler ve iyi işlenirse her turlu toprakta kolaylıkla yetişebilir Rambutan genellikle marcottage yontemiyle uretilir; ancak bununla beraber, tohumdan fidan yetiştirmek ve bunlara goz aşısı yaparak da uretilebilir Dikim aralığı 10 X 10 mdir
Rambutanın Yetiştirildiği Yerler?
Tayland, Malezya, Vietnam ve Kambocya gibi Uzakdoğu ulkelerinde uretilmektedir
Rambutanın Faydaları?
İcerdiği demir minerali sayesinde vucutta hemoglobin oluşumuna yardımcı olur Demir seviyesi duşuk olduğunda kırmızı kan hucreleri yeterince oksijen taşımayacağı icin hucrelerimiz duzgun bir şekilde calışmazlar
Rambutanı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Meyvesi icindeki cekirdeğine yapışıktır Cekirdeğini yemeyiniz Tatlı meyvesini ham olarak yiyebilir, kokteyllerinizde, meyve salatalarınızda, keklerinizde kullanabilirsiniz
Rambutanın Muhafaza Koşulları?
6 ºC de %90 %95 nem oranında muhafaza edilmelidir
imagesrambutanmeyvesi5ad172b1a2b85
imagesrambutanmeyvesi5ad172b375a8e
Rambutanın Ozellikleri?
Rambutan Anavatanı Malaya yarım adası olduğu tahmin edilen bir ağac olup 9 m yuksekliğe kadar boylanır ve meyveleri salkım halinde oluşur Meyvelerin dış kabuklarının rengi, sarı ile kırmızı arasında değişir ve uzerlerinde ucları sivri ve yumuşak dikenleri bulunur Kabuğun altındaki meyve eti acık sarı renkte ve kolaylıkla ısırılamayacak kadar sert olduğundan meyve emilmek sureti ile tuketilir Rambutan' ın buyukluğu bir kucuk elma kadar olup, lezzet ve kokusu cinslerine gore tatlı, ekşimsi ve ekşi arasında değişir Bu meyve ağacı, yetişmesi icin yağışlı ve homojen bir hava nemi gosteren, yani tamamıyla tropik bir iklim istemektedir Ancak Antalya ili Gazipaşa ilcesinde de rahatca yetiştirilmektedir En tutulan cinslerinde, meyve etinden kolaylıkla ayrılabilen cekirdekleri olan Rambutan ağacları, senede biri buyuk ve biri ufak olmak uzere iki urun verirler ve iyi işlenirse her turlu toprakta kolaylıkla yetişebilir Rambutan genellikle marcottage yontemiyle uretilir; ancak bununla beraber, tohumdan fidan yetiştirmek ve bunlara goz aşısı yaparak da uretilebilir Dikim aralığı 10 X 10 mdir
Rambutanın Yetiştirildiği Yerler?
Tayland, Malezya, Vietnam ve Kambocya gibi Uzakdoğu ulkelerinde uretilmektedir
Rambutanın Faydaları?
İcerdiği demir minerali sayesinde vucutta hemoglobin oluşumuna yardımcı olur Demir seviyesi duşuk olduğunda kırmızı kan hucreleri yeterince oksijen taşımayacağı icin hucrelerimiz duzgun bir şekilde calışmazlar
Rambutanı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Meyvesi icindeki cekirdeğine yapışıktır Cekirdeğini yemeyiniz Tatlı meyvesini ham olarak yiyebilir, kokteyllerinizde, meyve salatalarınızda, keklerinizde kullanabilirsiniz
Rambutanın Muhafaza Koşulları?
6 ºC de %90 %95 nem oranında muhafaza edilmelidir