Rambutan ve Faydaları rambutan meyvesi rambutan faydaları kamboçya çayının faydaları kamboçya çayı 1548771925 1548771925 rambutanvefaydalari5c506259d8b8brambutanvefaydalari5c506259d8b8b http:wwwdoasarawakgovmyimagesrambutan1 Özellikleri ve Tarihçesi: Anavatanı Malaya yarım adası olduğu varsayım edilen bir ağaç olup 9 m yüksekliğe kadar boylanır ve meyveleri salkım halinde oluşur Meyvelerin dış kabuklarının rengi, sarı ile kırmızı arasında değişir ve üzerlerinde uçları sivri ve yumuşak dikenleri bulunur Kabuğun altındaki meyve eti açık sarı renkte ve kolaylıkla ısırılamayacak değin sert olduğundan meyve emilmek sureti ile tüketilir Rambutan' ın büyüklüğü bir küçük elma dek olup, lezzet ve kokusu cinslerine göre tatlı, ekşimsi ve ekşi arasında değişir Bu meyve ağacı, yetişmesi için yağışlı ve türdeş bir hava nemi belirten, yani tamamıyla tropik bir iklim istemektedir Oysa Antalya ili Gazipaşa ilçesinde de rahatça yetiştirilmektedir En tutulan cinslerinde, meyve etinden kolaylıkla ayrılabilen çekirdekleri olan Rambutan ağaçları, senede biri büyük ve biri minik edinmek üzere iki ürün verirler ve iyi işlenirse her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilir Rambutan genelde marcottage yöntemiyle üretilir; fakat bununla beraber, tohumdan fidan geliştirmek ve bunlara göz aşısı yaparak da üretilebilir Dikim aralığı 10 X 10 mdir Yetiştirildiği Yerler: Tayland, Malezya, Vietnam ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerinde üretilmektedir Faydaları: İçerdiği demir minerali tamamen vücutta hemoglobin oluşumuna yardımcı olur Demir seviyesi düşük olduğunda kırmızı kan hücreleri yeterince oksijen taşımayacağı için hücrelerimiz düzgün bir şekilde çalışmazlar Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Meyvesi içindeki çekirdeğine yapışıktır Çekirdeğini yemeyiniz Tatlı meyvesini ham olarak yiyebilir, kokteyllerinizde, meyve salatalarınızda, keklerinizde kullanabilirsiniz Muhafaza Koşulları: 6 ºC de %90 %95 nem oranında muhafaza edilmelidir id