Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramzey Motorsiklet’in ortağından şirkete iflas davası

Ramzey Motorsiklet’in ortağından şirkete iflas davası

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Ramzey%2DMotorsiklet%2Din%2Dortagindan%2Dsirkete%2Diflas%2Ddavasi%2D232161%2Ejpg

Yarım asır evvel küçük bir atölyede temeli atılan Ramzey, vakit içinde kıymetli bir pozisyona geldi. İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan fabrikanın yanı sıra Afrika’nın çeşitli ülkelerinde de tesisleri bulunan Ramzey’in yüzde 50 payı 2005 yılında İzmir’de güçlü eşya ticareti yapan Büyükosmanoğulları Sağlam Tüketim Materyalleri A.Ş.’ye satıldı.

İki ortak ortasında bir mühlet sonra sorun yaşanmaya başladı. Karşılıklı suçlamalarda bulunan taraflar, davalık oldu. Taraflar ortasındaki kriz sürerken, Tuzla’daki fabrikanın da kapısına kilit vuruldu.

Evvel icra takibi yaptı

Ramzey’de ortaklar ortasındaki kriz sürerken, Ramzey’in kurucusu Engin Ramzey’in kızı Ebru Ramzey’in dava açtığı ortaya çıktı. Şirketten 1.8 milyon lira alacaklı olduğunu tez eden Ebru Ramzey, paranın ödenmediğini öne sürerek icra takibi başlattı. Tuzla’daki fabrikanın farklı adreslerine yapılan takip bir mühlet sonra katılaştı.

Şirketin iflasını istedi

Ebru Ramzey bu kere, Ramzey Motorsiklet San. ve Dış Ticaret Limited Şti’ye karşı iflas davası açtı. İstanbul Anadolu 2’nci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davanın ön inceleme duruşması mayıs ayında yapılacak.

350 milyon dolarlık tahvil kasamda

Ramzey’in iflasına ait iflas talepli davada süreç devam ederken, 14 Şubat’ta, iflas belgesine dikkat alımlı bir dilekçe girdi. Dilekçeyi, Kırıkkale Keskin T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Arslan Salti kaleme aldı. Dolandırıcılık kabahatinden tutuklu bulunan ve hakkında 20’yi aşkın evrak bulunan Salti, dilekçesinde bir iddiayı lisana getirdi.

Mahkeme heyetine hitaben dilekçe yazan Salti, özetle şunları yazdı: “Davalı Ramzey’in iflasına gerek yoktur. Benim çalıştığım arkadaşım, yatırımcı Jezef Pesh, Temmuz 2014’te 350 milyon dolarlık Nasdaq’a ilişkin tahvilleri verdi. Bu tahvilleri, Ramzey’e vermek üzere, diplomatik kurye ile bana gönderdi. Bu tahviller, hala benim evinim kasasında duruyor. Tahliyem sonrası, bu tahvilleri şirkete ulaştıracağım.”

Mahkeme, iddiayı araştıracak

Ortaklar ortasındaki büyük uyuşmazlığın yanı sıra, şirkete yönelik açılan iflas davasına giren bu dilekçe, durumu uygunca karmaşıklaştırdı. Mahkeme, Ebru Ramzey’in alacağının gerçek bir alacak olup olmadığının tespiti yanı sıra, Arslan Salti’nin mektubunda lisana getirdiği savların gerçek olup olmadığına bakacak.

Ali Yılmaz/Diken

858,496Konular
981,691Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt