Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rapçi Murda'nın 10 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Rapçi Murda'nın 10 Yıla Kadar Hapsi İstendi
0
27

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
s-c39d01246022621f62270a1b415e5f3dec0bdd23.jpg

Müziklerinde uyuşturucu kullanımını özendirdiği savıyla evvelki gün gözaltına alındıktan sonra isimli denetim kaidesiyle hür bırakılan 'Murda' ismiyle bilinen rap müzikçisi Lider Doğan hakkındaki iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 'Murda' olarak bilinen Hollanda vatandaşı müzikçi Lider Doğan'ın 'Duman', 'Pahalı' ve 'Eh Baba' isimli müziklerinde yer alan kimi tabirlerin uyuşturucu yahut uyarıcı husus kullanımını özendirdiği ileri sürüldü.

Hazırlanan iddianamede, Türk Ceza Kanunu'nun 190/2 hususu uyarınca “Uyuşturucu husus kullandırmaya özendirmek” cürmünden Doğan için 5 yıldan 10 yıla kadar mahpus istendi.

İddianame kabul edilirse Lider Doğan, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Murda, evvelki gün Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra hakkındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alınmıştı. Savcılığa çıkarılan Başkan Doğan, yurt dışına çıkış yasağı konularak hür bırakılmıştı.

Doğan savcılığa verdiği sözünde, 'İki tane 'Duman' isimli müziğim var. Türkiye'de söylediğim 'Duman' isimli müziğim, suçlamanın olduğu müziğim değil. 'Pahalı' ve 'Eh Baba' müzikleri da benim. Hollanda'da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu hususların kullanımı özgür. O yüzden burada bu türlü olduğunu düşünmedim. Rap müzikleri sokak jargonuna yakındır. Ortada çok ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek niyetiyle söylenmiş değildir” demişti.

Öte yandan Başkan Doğan'ın hakkında konulan yurtdışı yasağına karşı itirazda bulunduğu öğrenildi.

858,500Konular
982,399Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt