Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Raspberry Pi İçin Ubuntu MATE 22.04 Yayınlandı

Raspberry Pi İçin Ubuntu MATE 22.04 Yayınlandı
0
88

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Ubuntu’nun resmi bir türevi olan Ubuntu MATE, yeni 22.04 LTS çekirdeğiyle birlikte Raspberry Pi küçük bilgisayarlar için yayınlandı. Ubuntu MATE for Raspberry Pi olarak bilinen işletim sistemi, temel bir tecrübe için eksiksiz ve tanıdık bir masaüstü ortamı sağlıyor.

Yeni sürümün iki farklı çeşidi var: Biri nispeten eski 32 bit Raspberry Pi sistemler, oburu ise Pi 3 ve Pi 4 üzere daha yeni 64 bit sistemler için geliyor. 8 GB Raspberry Pi 4, tam bellek tahsisine erişmek için bilhassa 64 bit işletim sistemine gereksinim duyuyor.

Ubuntu MATE’in arayüzü, tam masaüstü ortamından ödün vermeyecek halde Pi için optimize edildi. Ses artık HDMI yahut 3.5 mm sokete yönlendirilebiliyor. Öte yandan USB ile önyükleme yapmak mümkün.

Pi 2 ve 3 sahipleri, MATE web sitesinde detaylı olarak açıklandığı üzere “/boot/firmware/config.txt” evrakında bir değişiklik yapmak zorunda. Lakin bu sorun Ağustos ayında yapılacak bir Ubuntu güncellemesiyle düzeltilecek.

Similar threads

Canonical, Ubuntu 20.04 LTS’nin yayınlanmasından bu yana Linux dağıtımında yapılan en büyük güncelleme olan Ubuntu 22.04 LTS sürümünü piyasaya sürdü. Öbür LTS sürümlerine misal halde, Jammy Jellyfish olarak isimlendirilen 22.04 LTS, 2027’ye kadar güncelleme alacak. Ubuntu’nun bu son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Canonical tarafından Ubuntu 22.04 LTS sürümünün beta olarak sunulduğu duyuruldu. Betanın son sürümde gönderilecek özellikleri temsil ettiği ancak yine de sorunlara dikkat etmeniz ve bunları Canonical’a bildirerek düzeltilebilmelerini sağlamanız gerektiği ifade ediliyor. Yeni beta görüntüleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
2016 yılında piyasaya sürülen Raspberry Pi3 modelinden bu yana Raspberry Pi donanımı 64-bit işlemci ile geliyor. Öte yandan, daha evvel Raspbian ismiyle bilinen Raspberry Pi OS 32-bit olarak kalmıştı. Neyse ki bu durum sonunda değişiyor. 2020 Yılından bu yana test edilen 64-bit Raspberry Pi OS...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Ülkemizdeki dolar kuru ve elektronik ürünlere uygulanan ek vergiler nedeniyle neredeyse bütün elektronik cihazların fiyatı arttı. Mart ayından bu zamana kadar kısa bir süre hariç uzaktan eğitime devam eden öğrenciler, EBA derslerini izlemek için bilgisayar ya da tablet arayışına girdi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Raspberry Pi 4 ile Microsoft’un yakında çıkacak olan Windows 11 işletim sisteminin çalıştırabileceği keşfedildi. Raspberry Pi genellikle Linux işletim sistemi ile ilişkilendiriliyor ve diğer daha hızlı işletim sistemlerinin grafik yoğunluğu ile başa çıkmakta sorun yaşayabiliyor. Resmi olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,460Konular
981,098Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt