iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Sosu için;
3 adet domates
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Malzemeler;
2 adet kabak
2 adet patlıcan
3 adet patates
3 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri için;
3 diş sarımsak
Kuru fesleğen
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir fransız tarifi ile karşınızdayım 18 yüzyıla dayanıyor yoksulların yemeği olarak bilinen bir yemek türü içinde çünkü et olmadığı için RATATUY da kazan yemeklerine denen bir ısınmış güzel bir sebze yemeği başlayalım tarife
İlk olarak çarliston biberi rondodan geçirelim tavaya alalım ,daha sonra 2 adet soğanı 4 diş sarımsağı ve 3 adet domatesi de geçirelim tavaya alalım, üzerine 1 yemek kaşığı salçayı yarım çay bardağı sıvıyağı ve yeteri kadar tuzu da ekleyip orta ateşte domates suyunu çekene kadar pişirelim
Diğer taraftan 3 adet patatesi soyup halka halka doğrayalım, ince olacak şekilde üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip kenarda bekletelim Aynı işlemi kabağa ve patlıcana da yapalım ince halka şekilde doğrayıp üzerini yağlayıp kenara alalım
3 Adet domatesi de halka şeklinde doğrayıp ( domatesi yağlamaya gerek yok ) kenara alalım
Şimdi en zevkli kısmına geldik dizmeye biraz sabır istiyor, ama lezzetli bi yemek ortaya çıkacak
Hazırladığımız domates sosu yuvarlak borcamın alt tabanına dökelim, üzerine sırası ile kabak patates patlıcan domates şeklinde sıralayıp dizelim ,borcamı bu şekilde dolduralım
En üst sosu için tavada zeytinyağını dövülmüş veya rendelenmiş 3 diş sarımsağı fesleğeni alıp hafif kızartalım dizdiğimiz patates patlıcanların üzerine gezdirelim, ayrı bir koku lezzet veriyor fesleğen 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, 30 dakika da kızarıyor
Afiyet olsun ?
Sosu için;
3 adet domates
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Malzemeler;
2 adet kabak
2 adet patlıcan
3 adet patates
3 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri için;
3 diş sarımsak
Kuru fesleğen
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir fransız tarifi ile karşınızdayım 18 yüzyıla dayanıyor yoksulların yemeği olarak bilinen bir yemek türü içinde çünkü et olmadığı için RATATUY da kazan yemeklerine denen bir ısınmış güzel bir sebze yemeği başlayalım tarife
İlk olarak çarliston biberi rondodan geçirelim tavaya alalım ,daha sonra 2 adet soğanı 4 diş sarımsağı ve 3 adet domatesi de geçirelim tavaya alalım, üzerine 1 yemek kaşığı salçayı yarım çay bardağı sıvıyağı ve yeteri kadar tuzu da ekleyip orta ateşte domates suyunu çekene kadar pişirelim
Diğer taraftan 3 adet patatesi soyup halka halka doğrayalım, ince olacak şekilde üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip kenarda bekletelim Aynı işlemi kabağa ve patlıcana da yapalım ince halka şekilde doğrayıp üzerini yağlayıp kenara alalım
3 Adet domatesi de halka şeklinde doğrayıp ( domatesi yağlamaya gerek yok ) kenara alalım
Şimdi en zevkli kısmına geldik dizmeye biraz sabır istiyor, ama lezzetli bi yemek ortaya çıkacak
Hazırladığımız domates sosu yuvarlak borcamın alt tabanına dökelim, üzerine sırası ile kabak patates patlıcan domates şeklinde sıralayıp dizelim ,borcamı bu şekilde dolduralım
En üst sosu için tavada zeytinyağını dövülmüş veya rendelenmiş 3 diş sarımsağı fesleğeni alıp hafif kızartalım dizdiğimiz patates patlıcanların üzerine gezdirelim, ayrı bir koku lezzet veriyor fesleğen 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, 30 dakika da kızarıyor
Afiyet olsun ?