iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 su bardağı un 3 yumurta Yarım demet maydanoz 250 gr lor peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Üzeri için: 4 diş sarımsak 1 su bardağı domates püresi 4 dilim kurutulmuş domates 15 gr tereyağı Tarif
Maydanozu temizleyip kıyın Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun Domates püresi ve domatesleri ilave edip 56 dakika daha kavurun Hamuru 4 eşit parçaya bölün Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin Sıcak servis yapın
2 su bardağı un 3 yumurta Yarım demet maydanoz 250 gr lor peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Üzeri için: 4 diş sarımsak 1 su bardağı domates püresi 4 dilim kurutulmuş domates 15 gr tereyağı Tarif
Maydanozu temizleyip kıyın Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun Domates püresi ve domatesleri ilave edip 56 dakika daha kavurun Hamuru 4 eşit parçaya bölün Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin Sıcak servis yapın