iltasyazilim
FD Üye
16102010 'da Razer Lycosa Q Türkçe tuş dizilimi olan oyun klavyesini büyük bi hevesle aldım fakat evde klavyenin güncel türkçe sürücüsü yükleyip en çok oynadığım araba yarışlarından birini açıp oynadığımda büyük bi hayal kırıklığı yaşadım Klavyede şöyle bir sorun var; birçok araba yarışında birlikte kullanılan bazı tuşlar vardır bunların başında yön tuşları, boşluk tuşu, alt tuşu, ctrl tuşu, shift tuşu bu tuşlardan en az ikisine bastığınız zaman ki oyunda mecbursunuz (örn: gaza basmak için ileri ok tuşuve nos vermek için alt tuşuve arabayı yönlendirmek için sağ ve sol ok tuşları) bu tuşlardan ikisine birlikte basınca sol ok tuşudevre dışı kalıyor ve kesinlikle çalışmıyor, ama sağ ok tuşundabir sorun yok o tuş normal bi şekilde çalışıyor Ben oyunu açıp oynamaya başlayınca sol ok tuşuçalışmadığı için sırf oyun için almış olduğum oyun klavyesiyle oyunu oynayamadım Bunun üzerine klavyeyi tekrar kutusuna koyup satın aldığım bayiye geri götürdüm Satın aldığım bayide de denedik yine aynı şekilde sol ok tuşuçalışmadı Bunun üzerine oradaki yetkili arkadaş klavyeyi ihtahatçı firma olan FİREBAL'a göndereceklerini söyledi 3 gün sonra satın aldığım bayiyi arayıp sorduğumda bana şöyle söylediler: firebal'ın verdiği cevap klavye de herhangi bi arıza yok bu durum gayet normal bi durumve satın aldığım bayideki arkadaş bana bu durumun aynı yolu kullanan iki tuşun birlikte kullanılınca çakıştığını ve bu çakışan iki tuşu birlikte kullanmamam gerektiğini bunun yerine oyun ayarlarından o görev için farklı tuşlar atamam gerektiğini söyledi Bütün tuşları test etmediğim için bu şekilde çakışan kaç tuş var bilemiyorum ama sırf oyun için 165 TLye aldığınız bi klavyede, standart basic klavyede bile karşılaşmadığınız böyle bi sorunla karşılaşmak çok üzücü!!!